Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 07. 2015. 17:00 >> 16:51

TANJUG

Merkelova u BG pa nova runda u Briselu?

Politički lideri Beograda i Prištine bi mogli sljedeće sedmice da se nađu za zajedničkim stolom, poslije posjete Angele Merkel Beogradu.

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini mogla bi već sljedeće sedmice da zakaže novu rundu dijaloga Beograda i Prištine na visokom političkom nivou, saznaje Tanjug iz izvora u Evropskoj komisiji.

Nova runda dijaloga najvjerovatnije će biti organizovana neposredno nakon što njemačka kancelarka Angela Merkel posjeti Beograd, početkom sljedeće sedmice. 

"Dvije strane su suviše blizu sporazuma o najbitnijim pitanjima da bi se čekao septembar”, rekao je Tanjugu funkcioner EU koji je želio da ostane anoniman. 

On je kazao da Mogerinijeva inače nije planirala nove runde dijaloga sa premijerima Kosova i Srbije prije kraja ljetnje pauze, ali da na nju raste pritisak da se predomisli, jer bi odlaganje ne samo usporilo proces normalizacije, nego i proces proširenja EU. 

Mogerinijeva je ovih dana zauzeta pregovorima o iranskom nuklearnom programu, ali sljedeće sedmice nema planirana putovanja. 

Evropski komesar za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han je već uputio poruku visokoj predstavnici da je neophodno da što prije ponovo pozove premijere Srbije i Kosova u Brisel, kaže Tanjugov izvor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније