Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 07. 2015. 17:41 >> 18:34

HRVATSKI METEOROLOZI

Upozorenje - Tri mjeseca vrućina!

Sljedeća tri mjeseca biće izuzetno vruća, objavio je Državni Hidrometeorološki Zavod Hrvatske.

Ljeto u koje smo zagazili prohladno, od danas će biti nadprosječno toplo! Naime, služba za vremenske analize i prognoze Državnog hidrometeorološkog zavoda HRvatske objavila je tromjesečnu prognozu vremena za tu državu za razdoblje jul-septembar 2015.

Sljedeća će tri mjeseca - jul, avgust i septembar - u Hrvatskoj biti toplija od prosjeka uz manje padavina u odnosu na uobičajene količine u 30-godišnjem klimatološkom razdoblju 1981.-2010. ili najviše uz uobičajenu količinu padavina, stoji na stranicama DHMZ-a.

Što se temperature tiče, iznad prosjeka u svim se krajevima Hrvatske predviđa, posebno u julu i avgustu. I septembar će biti malo topliji nego što je uobičajeno, ali je vjerojatnoća za pozitivno odstupanje temperature u odnosu na prosjek za septembar malo manja nego za jul i avgust.

Iako se tokom sljedeća tri mjeseca predviđa toplije vrijeme od prosjeka, to ne znači kako ne može biti kraćih hladnijih razdoblja.

Iz hrvatskog Državnog hidrometeorološkog zavoda objavljeno jeupozorenje koje se odnosi na razdoblje od 02. do 05. jula.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније