Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

03. 07. 2015. 20:36 >> 20:26
10

KANCELARIJA SDF-a

Zagreb: Skinuta tabla sa ćiriličnim pismom

Nepoznati počinioci skinuli su tokom prethodne noći englesko-latinično-ćiriličnu tablu Srpskog demokratskog foruma u centru Zagreba.

Tabla je bila postavljena na ulazu u zgradu gdje je smještena glavna kancelarija SDF-a.

Na tabli se nalazio logo i pun naziv tog nevladinog udruženja, navode iz SDF-a i sa žaljenjem konstatuju da je ovo tek jedan u nizu iskaza netolerancije i ksenofobije koje su kao organizacija doživjeli u Zagrebu, s obzirom da je ovo treći put da je tabla sa imenom organizacije uništena ili ukradena sa pročelja zgrade.

"Nadamo se da će počinitelj(i) biti pronađen(i), a da ćemo kao društvo demokratski sazreti u pravcu punog poštovanja prava na različitost i slobodnu manifestaciju vlastitog identiteta", piše u saopštenju SDF-a koje potpisuje predsjednik Upravnog odbora Veljko Džakula.

(B92/Tanjug)

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније