Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

05. 07. 2015. 14:42 >> 14:33
7

REZOLUCIJA O SREBRENICI

Srbija se nada u veto Rusije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Rezolucija Velike Britanije o Srebrenici, suprotno argumentima te zemlje da cilja na pomirenje, produbila razlike.

On je dodao i da je britanska rezolucija probudila teške emocije u regionu.

"Ukoliko taj dokument bude usvojen pred Savjetom bezbednosti, a Rusija ne stavi veto, Republika Srpska će znati da ima samo Srbiju, a naša zemlja da u teškim trenucima može da se osloni samo na sebe", ocijenio je Vučić za RTS.

Predsjednik Vlade ističe da ne može da se predvidi ishod konsultacija između Velike Britanije i Ruske Federacije: 

"Ako rezolucija ne bude izglasana, dobro je, a ako bude izglasana, dobro je, jer ćemo znati da Republika Srpska uvijek i jedino može da se osloni na Srbiju i da i mi imamo mnogo prijatelja, ali da u teškim situacijama možemo samo na sebe da računamo, na svoj narod i ni na koga više", rekao je premijer. 

U tom slučaju, kako kaže, znaćemo da moramo da radimo još više, još napornije da bismo bili snažniji, jači i da bismo mogli svoje interese u budućnosti da štitimo. 

"Nije to stravična tragedija. To svakako nije dobra, laka i lijepa vest, mogu i da objasnim zašto. Ali, u svakom slučaju, život se nastavlja, a mi gledamo da u tom životu budemo što uspješniji. Svaki naš uspjeh, pogotovo u ekonomiji je velika pobjeda i omogućavanje drugačijem pristupu u budućnosti", rekao je Vučić.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније