Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

06. 07. 2015. 08:55 >> 08:54
4

ISTRAGA POKAZALA

Češki turisti u AL ubijeni zbog auta

Dvoje čeških turista ubijeni su u petak na sjeveru Albanije zbog terenskog automobila "nisan" kojim su obilazili Nacionalni park Teti kraj Skadra, pokazalo se nakon što je albanska policija u nedjelju popodne uhapsila jednog 20-godišnjeg mladića, a on sinoć priznao zločin.

Prema priznanju osumnjičenog i dosadašnjoj istrazi albanske policije, Sokol Mjacaj zaprijetio je Mihalu Svatošu i njegovoj djevojci Ani Kosinovoj oružjem, natjerao ih da ga povezu, a nakon kraće vožnje, kada je izbila svađa, ubio ih je hicima u glavu s leđa i pobjegao, a automat "kalašnjikov" ostavio na mjestu zločina, javljaju danas češki mediji.

Tijela 27-godišnjeg vatrogasca iz Strakonjica na jugo-zapadu Češke. Mihala Svatoša. i 36-godišnje Ane Kosinove, koji su kao svake godine stotine turista iz Češke razgledali prirodne l.epote albanskih planina pronađena su u subotu u automobilu koji je sletoo s puta.

"Za albansku policiju slučaj je bio apsolutni prioritet kako bi pokazala da je ovo usamljeni slučaj i da je Albanija za turiste bezbjedna. Policija je imala jake indicije da je upravo on izvršio zločin. Motiv je bila pljačka", kazala je za češke medije konzulka Češke u Tirani, Ratka Calabkova.

Sokola Mjacaja, koji je nedavno izašao iz zatvora na koji je osuđen zbog oružane pljačke tokom koje je ubijeno i dijete, policija je identifikovala na osnovu tragova krvi u automobilu i otisaka.

U nedjelju popodne u potjeri 350 policajaca opkoljen je u selu blizu Skadra gdje se sakrio, a nakon predaje priznao je sinoć ubistvo.

"Taj čovjek je trebalo da bude u zatvoru za svoj prethodni zločin a ne da izađe i ponovo ubija", poručio je na društvenim mrežama albanski ministar unutrašnjih poslova, Samir Tahiri.

Sokol Mjacaj osuđen je 2010. za oružanu pljačku zajedno s braćom tokom koje je ubijeno dijete, u zatvoru je proveo pet godina a pušten je dvije godine ranije zbog dobrog vladanja.

Ubistvo čeških turista pokrenulo je talas solidarnosti među Albancima koji su na Fejsbuku osnovali grupu Albanci se izvinjavaju Česima, a u subotu u Skadru i sinoć u Tirani centrom su prošli mahom mladi Albanci sa češkim zastavama i pred ambasadu položili cvijeće i zapalili svijeće za Mihala i Anu.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније