Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

07. 07. 2015. 22:08 >> 23:28
1

VELIČALI HAMAS

Islamisti hakovali sajt Dubrovačkih igara

Službene stranice Dubrovačkih ljetnjih igara danas su hakovane, a na njima su se pojavile poruke podrške islamistima, koje su potom uklonjene, potvrdili su novinarima u službi za informisanje festivala.

O svemu je, kako prenose lokalni mediji, obaviještena policija koja je pokrenula istragu. Sadržaj službenih stranica festivala i dalje je nedostupan, ali se radi na uklanjanju poteškoća.

Jutarnji list je na svom portalu naveo da su se na stranicama festivala našle poruke u kojima se poziva na prestanak finansiranja rata u Siriji, Iraku i Libiji, te se traži sloboda za Palestinu i veliča Hamas.

Dubrovačke ljetnje igre našle su se ranije u centru pažnje javnosti pošto se u programu ovogodišnjeg 66. festivala našla predstava "Elelementarne čestice" francuskog autora Mišela Ulbeka.

Predstava je najprije skinuta s programa, jer je Ministarstvo unutrašnjih poslova, po zahtijevu Dubrovačko-neretvanske županije, procijenilo da bi njeno izvođenje predstavljalo bezbjednosni rizik zbog stavova francuskog pisca o islamu.

Takva odluka naišla je na široku osudu brojnih umjetnika, koji su isticali da predstava ne vrijeđa nikoga. Nedavno je objavljeno da će se predstava u režiji Ivice Buljana ipak naći na programu Dubrovačkih ljetnjih igara, a njeno izvođenje obezbjeđivaće policija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније