Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

22. 07. 2015. 09:05   >>  08:55

GASILI CIJELU NOĆ

Pelješac i Korčula i dalje u plamenu

Stotine vatrogasaca i vojska cijelu noć su se borili sa plamenom stihijom na Korčuli i Pelješcu, u Hrvatskoj, međutim, požari još gore na više lokacija, javljaju hrvatski mediji.

"Vatra još uvijek gori u Ponikvama, na nepristupačnom terenu u brdima, a otvoreni plamen je još uvijek i na Korčuli. Očekuje se skori dolazak kanadera", saznaje Index.hr iz županijskog centra 112.

U mjestu Pijavičino, u kojem se vatra tokom jučerašnjeg dana opasno približila kućama, jutros više nema otvorenog plamena.

Nakon što je vatra juče progutala dalekovode na više lokacija, bez struje su još danas dijelovi Trstenika i Pijavičinog.

Gasili čitavu noć

"Sve su snage u istom sastavu i dalje na terenu, gasili su cijelu noć i nastavljaju i tokom današnjeg dana. Odradili su ogroman posao, ali još nije gotovo", napominju iz centra 112.

Jedan od pilota Kanadera CL-415 koji je gasio požar na Pelješcu, Ivica Markač, rekao je kako su juče zatekli prizore zaista katastrofalnih razmjera.

„Davali smo sve od sebe kako bi što više kuća i objekata spasili i kad smo vidjeli da uspijevamo da zaustavimo požar da ne zahvati kuće to nas je nosilo dalje. Veliki je dim, u nekim kotlinama jedva smo uspijevali da uđemo, vatreni front je dugačak, požar se zbog vjetra prebacuje na druge lokacije. Ostajemo i dalje sa vazdušnim snagama i zaista dajemo maksimum“, rekao je jučer Markač.

Prema informacijama Državne uprave za zaštitu i spašavanje, s vatrenom stihijom na Pelješcu i Korčuli bori se oko 150 vatrogasaca, pripadnika svih vatrogasnih postrojbi s područja Dubrovačko-neretvanske županije, iz Splita, Šibenika i Zadra, uz pomoć 50 pripadnika Hrvatske kopnene vojske Oružanih snaga RH, prenosi Index.hr.

Dubrovačko-neretvanska županija je u saradnji sa vlastima u Dubrovniku sinoć obezbijedila stotinjak kreveta na rasklapanje za premorene pripadnike vatrogasnih jedinica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније