Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 07. 2015. 20:18   >>  20:08

SMIRITE STRASTI

Cerar: Hrvatska ne može iz arbitraže

Hrvatska strana ne može, u skladu s međunarodnim pravilima, da izađe iz arbitraže o granici sa Slovenijom, izjavio je danas slovenački premijer Miro Cerar.

Cerar je, komentarišući razvoj situacije o arbitraži nakon sastanka s ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim, novinarima kazao da Hrvatska ne može izaći iz procesa arbitraže i da je to prošle sedmice zaključio i Arbitražni sud, koji je Sloveniji naložio imenovanje novog nacionalnog sudiju u arbitraži nakon što je ostavku podnio raniji sudija Jernej Sekolec, kao i da su Haga naveli da će se arbitraža nastaviti.

Slovenački premijer je kazao da sada treba "smiriti strasti".

Cerar je pisao danas hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću i pozvao ga na tolerantno rješavanje zapleta sa arbitražnim sporazumom, objavljeno je iz Cerarovog kabineta.

Slovenački premijer odlučio je da piše hrvatskom kolegi jer zadnjih dana s njim nije mogao doći u kontakt na drugi način, objavila je večeras slovenačka televizija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније