Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

31. 07. 2015. 11:59 >> 11:49
2

SPOR SA SLOVENIJOM

Hrvatski sudija u arbitraži podnio ostavku

Hrvatski sudija u procesu arbitraže Budislav Vukas potvrdio je za HRT da je dao ostavku na tu dužnost zbog cjelokupne situacije u vezi sa Sporazumom o arbitraži između hrvatske i slovenačke vlade i da je sud imao namjeru da Hrvatskoj oduzme dio teritorijalnog mora.

 

 

 

Vukas je napisao sudu da se ponašanje slovenačkog arbitra i predstavnice ministarstva vanjskih poslova protivi pravilima o arbitraži te da se kao sudija kojeg je imenovala Hrvatska povlači.

"Moja država, koja me imenovala i čiji sam ja državljanin, se povlači i to na neki način diktira i meni. Sud je imao namjeru oduzeti Hrvatskoj dio teritorijalnog mora protiv čega sam se najžešće opirao", iznio je Vukas dio detalja s arbitraže.

Stalni arbitražni sud saopštio je u četvrtak da je Vukas podnio ostavku, i da je pozvao Hrvatsku da u roku od 15 dana imenuje novog arbitra, uprkos postupku izlaska iz arbitraže koji je pokrenuo Zagreb.

"Sada je na Republici Hrvatskoj da imenuje novog arbitra koji bi zamijenio profesora Vukasa kao člana suda", navodi se u saopštenju.

Hrvatska bi arbitra trebala imenovati u roku od 15 dana, a "u slučaju da se do tog roka ne izvrši imenovanje, člana će izabrati predsjednik arbitražnog vijeća".

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније