Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 08. 2015. 17:53 >> 17:42

U ZAGREBU

Osvanuli plakati protiv proslave "Oluje"

U Zagrebu su u subotu ujutro osvanule i poruke protiv vojne parada koja će biti održana u utorak povodom obilježavanja 20. godišnjice od Oluje, prenosi N1.

Poruke poput 'Rat je gotov, idite kući' i 'Rat je gotov, na mjestu voljno' nalijepljene su preko plakata kojima se građane poziva na paradu.

Društvenim mrežama šire se fotografije plakata, a neki od komentara su da je cilj pokazati da je nadolazeća vojna parada nepotrebna te da rat i militarističke simbole valja ostaviti u prošlosti i okrenuti se izgradnji mira u Hrvatskoj. 

Pripreme za obilježavanje 20. godišnjice hrvatske akcije "Oluja" u punom su jeku, a ove godine, zbog nesaglasnosti oko načina proslave, slaviće se dva dana. 

Godišnjica će biti obilježena vojnom paradom u utorak u Zagrebu i tradicionalnom proslavom dan kasnije u Kninu. 

Danas je izvedeno završno uvježbavanje postrojavanja za paradu koja počinje u utorak u 18 časova, a u nedjelju je generalna proba.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније