Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92 ]

01. 08. 2015. 20:25   >>  20:15 4

U SARAJEVU

Zabranjeno odavanje pošte žrtvama "Oluje"

Povodom 20 godina od akcije "Oluja" u Zagrebu će biti održano odavanje počasti žrtvama te vojne operacije. Ista akcija u Sarajevu je zabranjena, navodi UDIK.

U zajedničkom obilježavanju "Oluje" učestvuju Centar za žene žrtve rata – ROSA (Zagreb), Ženska mreža Hrvatske, u saradnji sa Udruženjem za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK) iz Sarajeva, Srpskim demokratskim forumom i Udruženjem slobodarskih aktivista Zagreb.

Obilježavanje će biti održano u Zagrebu 3. avgusta na Trgu bana Jelačića od 11 do 11 i 30 sati. 

"Cilj je podsjetiti javnost na zločine počinjene u operaciji 'Oluja' kao i na državno organizovano poricanje ovih zločina. Podsjećamo da je u vojnoj operaciji 'Oluja' poginulo i nestalo 1.853 osobe, a protjerano preko 220 hiljada stanovnika Republike Hrvatske većinom srpske nacionalnosti", navodi se u saopštenju. 

"Ovom akcijom želimo još jednom pozvati na moralnu i političku odgovornost prema svim građanima i građankama Republike Hrvatske", dodaje se. 

Osim toga, u saopštenju se navodi da je slična akciju 3. avgusta Sarajevu, ispred ambasade Republike Hrvatske, takođe u organizaciji UDIK-a koji je tom prilikom želio presjednici Hrvatske poslati otvoreno pismo, zabranio MUP Kantona Sarajevo.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније