Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

22. 04. 2013. 21:27   >>  21:26

PRAVA I INTERESI ZAJAMČENI

File: Kosovski Srbi da imaju na umu cilj - EU

Evropski komesar Štefan File je u Luksemburgu izjavio da je sporazumom vlada Kosova i Srbije obezbijeđeno da kosovska vlast bude primijenjena na cijeloj teritoriji, ali i da je zajamčeno da se uvaže interesi i prava kosovskih Srba.

File je to rekao novinarima na molbu da kaže šta misli o stavu kosovskih Srba da sporazum Beograd-Priština nije povoljan za njih, prenosi Beta.

 

 Evropski komesar je naveo da "kosovski Srbi treba da sebi daju vremena i rasprave to međusobno, sa svojim partnerima u Srbiji, ali i sa sagovornicima na Kosovu".

"Ono što je predloženo, jeste uravnoteženo i obezbjeđuje da na određen način kosovska vlast bude primijenjena na celoj teritoriji, ali sporazum posebno osigurava da se vodi računa o interesima i pravima srpske manjine na sjeveru i ne samo na sjeveru Kosova", podvukao je File.

Komesar je pozvao da se to sagleda u širem okviru jer su pregovori o sporazumu, vođeni uz posredovanje EU, "važan korak ka približavanju i Srbije i Kosova EU, a to je konačni cilj koji žele da dostignu građani Srbije i Kosova, i postanu građani Evropske unije".

"U okviru tog procesa i članstva u EU, njihova prava i interesi biće potpuno zajamčeni", zaključio je File.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније