Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Blic ]

02. 08. 2015. 17:57 >> 17:48
1

NA SVETOG ILIJU

Grad veličine kajsije padao u Valjevu

Petnaestominutno nevrijeme sa gradom i olujnim vetrom zahvatilo je nešto poslije 15 sati valjevski kraj, a pod žestokom "tučom" bio je i sam centar grada.

Od kraja do kraja grada na Kolubari, u Valjevu je padao grad veličine od zrna pasulja pa čak i do ploda kajsije! Sve to pratio je olujni vetar brzine 18 metara u sekundi koji je lomio grane drveća.

Cijelog dana u Valjevu je "kuvalo", temperatura je bila iznad 30. podeoka na Celzijusovoj skali, da bi se oko 15 sati naglo stamnilo, kada se veliki gradonosni oblak nadvio iznad grada.

"Provalilo je odjednom, a tuklo je takvom žestinom da smo mislili da će svi prozori biti polupani! Zbog oluje izgledalo je da grad pada iz svih pravaca. Jedan od komšija se zatekao u svom automobilu, 15 minuta nije mogao nos da promoli iz njega. Stvarno je na današnji praznik Sveti Ilija opravdao nadimak 'gromovnik'", pričaju stanari iz najvećeg stambenog Naselja Oslobodilaca, uz fotografije koje pokazuju koliko se grada skupilo na njihovim terasama, dok su se zelene površine prosto zabjelele od količine grada.

Protivgradna odbrana je dejstvovala, ali za sada bez podataka koliko je bila uspješna.

U valjevskom Odeljenju za vanredne situaciju takođe kažu da će detalje o šteti, prije svega na poljoprivrednom zemljištu i seoskom području, znati tek sjutra, poslije prijava građana i obilaska terena.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније