Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

10. 02. 2016. 22:04   >>  21:49

GOST IZ MUP-A

U Jutarnjem o broju 112

Povodom međunarodnog dana obilježavanja korišćenja broja 112, gost emisije je šef OKC-a 112 MUP-a, Danilo Miljević. U Crnoj Gori broj 112 je u funkciji od 2008, kada ga je Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost dodijelila Direktoratu za vanredne situacije MUP-a . To je jedinstveni evropski broj za pozive u hitnim situacijama i dostupan je u čitavoj Evropskoj uniji.

Savjetnik u Direktoratu za ruralni razvoja Ministarstva poljoprivrede, Miloš Kusovac predstaviće neke nove mjere u ovogodišnjem Agrobudžetu: podrška unapređenju stočnog fonda, prvi put kao zasebna mjera, podrška upravljanju stajskim đubrivom kao nova mjera i novina ove godine je podrška investicijama u adaptaciji postojećih planinskih katuna.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turuzma javni poziv 1000plus za građane planiran je krajem februara. Projekat rješava stambene potrebe garađana po povoljnim uslovima i nastavak je projekta 1000+, koji je realizovan 2010-2011. kada su 433 porodična domaćinstva, odnosno 1239 građana Crne Gore riješila stambeno pitanje.

Iz Ministarstva kulture javni poziv za podnošenje zahtjeva za dobijanje finansijskih sredstava za realizaciju 47 projekata, koji se odnose na konzervatorska i arheološka istraživanja, kao i na izradu konzervatorskih projekata i sprovođenje konzervatorskih mjera za kulturna dobra. Govorimo i o potpisivanju ugovora za učešće crnogorskih filmova na Festivalu filma jugoistočne Evrope tokom maja i juna ove godine.

Analiziramo aktuelna predstavljanja crnogorske turističke ponuda na sajmovima, u organizaciji NTO, tekuću zimsku sezonu, sumiramo rezultate prethodne godine.

Koliko su crnogorski studenti zainteresovani za rad u inostranstvu, ko, kako i pod koji uslovima može konkurisati, pitamo Ljiljanu Rakočević iz NVO Montcolsunt. Čućemo i iskustva onih koji su takvu mogućnost već iskoristili.

Predstavljamo zbirku pjesama ’’Čekajući osmijeh iz ogledala’’ i autora Tajanu Nedić.

Najavljujemo revijalnu utakmicu KK Đekna-OKK Oriđinali, u organizaciji Filmske fondacije Živko Nikolić, u cilju prikupljanja sredstava za izgradnju Memorijalnog centra Živko Nikolić.

 Ekipa sa terena promoviše dešavanja iz oblasti kulture u Crnoj Gori i van nje.

Uz servisne informacije, aktuelne priloge, priče sa terena, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Hronika, Vodič događaja iz kulture...

Urednice emisije: Zorica Vukić, Olivera Simunović

Voditelj: Ana Šofranac

Urednik redakcije: Aleksandar Mirković

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније