Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Objavila: D.Ž.

24. 06. 2016. 22:11 >> 21:55

SAVJETI LJEKARA

U Jutarnjem o hiperbaričnoj medicini

Tema Jutra je hiperbarična medicina. Kakva je to oblast, od kada se primjenjuje u Crnoj Gori, koliko je zastupljena i kod kojih oboljenja ima najbolji terapeutski efekat, saznaćemo od specijaliste vazduhoplovne medicine mr sc. med. Velimira Rubežića.

U Jutarnjem i savjeti ljekara: Kako pobijediti vrućinu i prilagoditi se vrelim danima.

Preko 500 spasilaca spremno je za turističku sezonu. Kako je Crveni krst Crne Gore član Međunarodne federacije za spašavanje na vodi (ILS-e), tako je program obuke usklađen sa evropskim i svjetskim standardima i vode ga instruktori koji imaju međunarodne sertifikate. Ugostićemo spasioce na vodi, Edisa Sijarića i Mladena Perića, i saznati koje su njihove nadležnosti i obaveze.

Provjerićemo i kako se u našoj zemlji reguliše problem pasa putalica.

Pogledajte i intervju s njemačkim alpinistom Štefanom Liebom Lindom, koji živi i radi u Austriji. Negova pasija su planine, pogotovo otkrivanje novih terena. Njegovo druženje sa Crnom Gorom datira još od 2007. godine, kada je s grupom prijatelja, u saradnji s nekoliko članova Malog alpinističkog kluba radio na opremanju sportskog penjališta u Kolašinu. Od tada do danas posjetio je Crnu Goru 14 puta. Možemo  reći da je Štefan najaktivniji alpinista u Crnoj Gori, popeo je preko 20 prvenstvenih smjerova u crnogorskim stijenama i planinama.

U rubrici TV Arhiv vidjećemo kakva je bila turistička sezona u našoj zemlji 1978. godine.

Naša ekipa sa terena izvještavaće s “Makedonskog bazara” koji organizuju Makedonke koje žive u našoj zemlji. Održaće se na glavnoj gradskoj pijaci “Pobrežje” u Podgorici. Saznaćemo i kakav program je planiran za subotu  na 11. Festivalu alternativnog filma/videa -AVIFest-u, koji se u okviru “Podgoričkog kulturnog ljeta” održava u KIC-u Budo Tomović.

U našoj redovnoj rubrici “Ukusi jutra” šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće pohovane dagnje.

Najavljujemo humanitarni modni događaj “Fashion night” koji će se 26. juna održati u hotelu Ramada u Podgorici. Revija je posvećena Udruženju roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama. Iz modne agencije Superstar, organizatora događaja, u goste nam dolazi Tamara Mirčević i djeca, zaštitna lica agencije.

Ugostićemo balerinu Nacionalnog teatra Kanade, naše gore list - Anju Raičković.  Pored toga što je u Torontu završila Fakultet političkih nauka, dio njenog identiteta je ples. Nastupala je sa najvećim kanadskim koreografima i plesačima. Danas svoja znanja prenosi ljubiteljima plesa u Crnoj Gori. Ispričaće nam svoju neobičnu životnu priču.

S ljetnjom ponudom za turiste, ponudom televizora, kao i paketima kablovske televizije i interneta upoznaće nas PR menadžerka kompanije M:tel - Ana Martinović.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, rubrike: Dogodilo se na današnji dan, priče sa Portala RTCG, TV Arhiv, Pitalica, Fitnes, Slike dana, Meridijani, Ukusi Jutra, Šoubiznis...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Olivera Simunović

e-mail: jutarnjivikendom@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније