Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Objavio: P.R.

27. 07. 2016. 21:58   >>  21:38

U JUTARNJEM

O polaznicima vojnog kampa

U Jutarnjem programu o mladim ljudima iz Crne Gore, polaznicima vojnog kampa koji su se oprobali u profesiji vojnika.

Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore su prvi put organizovali "Ljetnji vojni kamp za mlade u kojem je učestvovalo 30-ak srednjoškolki i srednjoškolaca iz Crne Gore, uzrasta od 16 do 18 godina.

Kamp je održan od 12. do 24. jula i završen svečanom dodjelom sertifikata koje je polaznicima uručio generalni direktor Direktorata za ljudske resurse u Ministarstvu odbrane Mihailo Volkov.

Tokom dvije sedmice, polaznici kampa su u jedinicama Vojske Crne Gore u Kolašinu i Pljevljima, sticali znanja i vješine iz oblasti vojne obuke i upoznavali se sa pojedinim segmentima života i rada u Vojsci Crne Gore. O tome kako je kamp protekao, može li se govoriti o ispunjenim očekivanjama i organizatora i učesnika, o stečenom znanju i iskustvu razgovaramo sa predstavnicima Ministarstva odbrane i učesnicima kampa.

U nastavku i o sledećem:

- Udruženje "Roditelji" ove godine organizuje šestu humanitarnu akciju "Podijelimo, jer zajedno možemo više". Trenutno je preko 500 djece iz socijalno ugroženih porodica na evidenciji udruženja "Roditelji", a ovom akcijom želi se djeci i roditeljima olakšati novi školski početak. Detalje donosimo u razgovoru sa Lejlom Abdić Đoković iz Udruženja"Roditelji".

Najavljujemo:

- Sada već tradicionalni, 13. Memorijal u čast Vere Vincek i Pavla Miloševića biće organizovan i ove godine. Od 5. do 7. avgusta. Očekuje se dolazak velikog broja planinara iz različitih planinarskih klubova iz Crne Gore i inostranstva. Organizator manifestacije je planinarski klub "KOM" iz Andrijevice. Gost Jutra, Andrija Radovanov Đeković iz PK "KOM".

- Međunarodnu ljetnju džipijadu "Rožaje 2016". Staza i poligoni su spremni za predstojeću džipijadu, saopštavaju iz organizacije. Kako je zamišljena i koji sadržaji su predviđeni pojašnjavaju predstavnici džip kluba "Hajla", Nermin Kadrović, Erdal Agić i Enida Fetahović.

-Tango kamp - Kolašin koji počinje 29. jula i trajaće 17 dana. Manifestacija po kojoj Kolašin postaje prepoznat okupiće, kako se očekuje, na stotine tangerosa iz cijelog svijeta. Jedinstven spoj plesa, planinskog turizma i relaks programa zvuči svakako obećavajuće.

-Obavljaju se i posljednje pripreme pred predstojeći "Lake fest" u Nikšiću. Ovaj festival nevjerovatne energije je odavno prerastao klasičnu muzičku priču. Sada se već govori o regionalnom značaju manifestacije, a Nikšić se prepoznaje kao atraktivna turistička destinacija. I ono što ovom festivalu daje posebnost jesu organizovane kampanje, poput "Kad pijem ne vozim" i kampanja zaštite životne sredine "Rock&Recycle", kojima se iskazuje odnos prema čovjeku i sredini u kojoj živi. O karakteru i sadržajima jednog od najznačajnijih festivala na našim prostorima razgovaramo sa Sanjom Golubović iz organizacije Lake fest-a.

- Nastavljamo sa uključenjima u program Radija Crne Gore, putem kojih Jutarnji program, već treću godinu doprinosi promociji projekta ''Ljeto uz radio ''. Iz Luštice Bay sa novostima uključuje se koleginica Gorica Vukić.

-U muzičkom dijelu programa promovišemo novi spot, za novu pjesmu, Jelene Boljević. Pjesma nosi naziv "Djevojačka sreća".

-Uz servisne informacije, aktuelne priloge, priče sa terena, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Hronika, Vodič događaja iz kulture...

Urednica emisije: Olivera Simunović
Voditeljica:Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Olivera Simunović
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније