Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Objavio: B.V.

30. 07. 2016. 22:09 >> 21:52

U JUTARNJEM

O udaru groma i čorbijadi u MK

Tema nedjeljnog Jutarnjeg programa TVCG biće udar groma. U posljednje vrijeme naša zemlja izložena je učestalijim grmljavinskim procesima. Svake godine širom svijeta, od posljedica olujne grmljavine smrtno strada između 95-100 ljudi.

 

O toj meteorološkoj pojavi razgovaraćemo sa doktorom geonauka iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Draganom Burićem, a medicinske savjete potražili smo u Zavodu za hitnu pomoć. Saznaćemo  kako da otkrijemo da li smo blizu udara groma, koje mjesto na Zemlji je najpodložnije grmljavini, koliko je grmljavina opasna,  koja su najsigurnija mjesta na kojima treba da boravimo dok grmi,  kako da se zaštitimo ako smo na otvorenom i kako da pomognemo osobi koju je pogodio grom.

Prenosimo atmosferu sa turističko-gastronomske manifestacije „Mojkovačka čorbijada“.

Promovišemo spot za pjesmu “Crna Gora naj nama bolja”, koja je posvećena svim našim reprezenatativcima, ali i vjernim navijačima i svakako će doći dobro kao velika podrška na Olimpijskim igrama u Riu. Nastala je u produkciji “Bitter Frames Production” iz Podgorice ispred koje nam u goste dolazi Ivana Milašević.

Prenosimio atmosferu sa koncerta našeg gitariste svjetske reputacije Miloša Karadaglića i njegovih prijatelja sa plaže Luštica Bay.

Od zanimljivosti iz svijeta izdvajamo priču sa humanitarnog koncerta italijanskog operskog pjevača Andrea Bočelija ispred Rimskog foruma.

Naša ekipa uživo izvještava iz Gradske knjižare, upoznaćemo vas sa najnovijim naslovima i pokloniti vam nekoliko primjeraka vodećih bestselera. Takođe vas informišemo o najakturlnijim filmskim pričama i poklanjamo karte za bioskop.

Podgorica je dobila novu berbernicu, koja, kao što ćete vidjeti u našoj priči, nosi duh starih vremena..

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, rubrike: Dogodilo se na današnji dan, priče sa portala rtcg.me, Pitalica, Fitnes,  Meridijani, Ukusi Jutra...

Nakon Jutarnjeg programa i Vijesti u devet sati, uživo emitujemo ljetnji serijal emisije “Jutro iz gradova”, koju uređuje i vodi kolega Miomir Maroš. Za nedjelju je planirana emisija iz Tivta.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Olivera Simunović

e-mail: jutarnjivikendom@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније