Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Marija Razić

22. 10. 2016. 22:06 >> 21:43

BUDITE UZ TVCG

Tema Jutra - gojaznost

Tema Jutra: Gojaznost. Šta je gojaznost, koji faktori utiču na intenzitet metabolizma, šta je masno tkivo, kako se reguliše energetska potrošnja, šta je metabolički sindrom u gojaznosti, koje su komplikacije u gojaznosti, kakva se terapija primjenjuje i koliko je važna prevencija - pitanja su koja ćemo postaviti mr sc. med. Lidiji Rakočević, pedijatrici endokrinološkinji sa Instituta za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore.

U nastavku:

Gost Jutra biće i mašinski inženjer, pronalazač, osvajač brojnih priznanja na svjetskim smotrama znanja i inovacija Zoran M. Ilinčić. Nova priznanja stižu sa 31. Međunarodnog festivala inovacija, znanja i stvaralaštva koji je održan u Novom Sadu.

Najavljujemo novi portal o zdravlju www.zdravlje.co.me počeo je sa radom u okviru programa HealthUP koji sprovode CAZAS, SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Podgorica i udruženje Roditelji. Cilj portala je da informiše, podrži i pomogne svim građanima u oblastima ostvarivanja adekvatne zdravstvene zaštite i poštovanja prava pacijenata. Sa detaljima će nas upoznati program menadžerka CAZAS-a Sanja Šišović.

Jedna od tema Jutra biće i hipnoterapija, a naša gošća hipnoterapeutkinja Tatjana Beočanin.

Najavljujemo prvu samostalnu izložbu Vladimira Fuštića u galeriji “Modigliani” u Mall-u of Montengro u Podgorici.

Predstavićemo teme emsije emisiju “Dobar dan školo” koju naša kuća realizuje sa Ministarstvom prosvjete.

Donosimo priču sa Nedjelje italijanskog jezika u svijetu, koju tradicionalno organizuju ambasade te zemlje, retrospektivom - Modne priče, u Podgorici se predstavila naša kreatorka Milena Đurđić. Manifestacija se ove godine održava pod nazivom „Italijanski i kreativnost – marke i odjeća, moda i dizajn”.

U redovnoj kulinarskoj rubrici Ukusi Jutra šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće piletinu sa pečurkama i jasmin rižom.

Ekipa sa terena izvještavaće iz Gradske knjižare. Upoznaćemo vas sa najnovijim naslovima i pokloniti vam nekoliko izdanja. Poklanjamo karte i za najnovija filmska ostvarenja u Cineplexx-u.

Druženje sa nama biće verdije i veselije uz Dječije jutro, koje priprema Redakcija programa za djecu. Emitujemo ga u 7.30h.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, rubrike: Dogodilo se na današnji dan, priče sa portala RTCG.ME, TV Arhiv, Pitalica, Fitnes, Slike dana, Ukusi Jutra, Šoubiznis...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić
Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Olivera Simunović
e-mail: jutarnjivikendom@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније