Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Marija Razić, TVCG

12. 11. 2016. 22:06 >> 21:44

DAN PRIJESTONICE

U Jutanjem uživo dešavanja sa Cetinja

13. novembar je Dan Prijestonice. Naša ekipa izvještavaće uživo sa aktuelnih dešavanja iz Cetinja. Takođe, uživo izvještavamo i sa manifestacije “Koštanjada” koja se održava u Stolivu.

U nastavku:

- Pisac i diplomata dr sc. Gojko Čelebić objavio je studiju „Književnost i pismenost od Crnojevića do Petrovića I-II“ (1.500 strana ). Dvotomna studija predstavlja pregled pisma i teksta, ali ona je manje istorija, a više teorija i filozofija kulture i teksta, u epohi od Crnojevića do Petrovića (1500-1800. g.). Autor dr sc. Gojko Čelebić biće gost Jutra.

- Najavljujemo “Summit Montenegro”, najveći događaj u oblasti ljudskih resursa u zemlji i regionu koji će se održati u Podgorici. Obuhvata sve aspekte globalnih trendova u menadžmentu ljudskih resursa, a učesnicima će svoja znanja i iskustva prenijeti prestižni govornici koji dolaze iz najvećih svjetskih kompanija, kao što su ING group, Coca Cola, Emirates NBD Bank, Hyatt Hotels i mnoge druge. Sa detaljima će nas upoznati menadžer projekta Miloš Šćepanović.

- Govorićemo i o projektu „Budi spreman za EU vrijednosti“ koji realizuje Centar za monitoring i istraživanje za partnerima. Ključni cilj projekta podrazumijeva jačanje saradnje i razmjenu iskustva između omladine u Crnoj Gori i država članica Evropske unije, kroz promociju evropskih vrijednosti. Naše gošće - predstavnice CEMI-ja Anđela Lekić I Andrea Tadić.

- "Anti Dop Ambasadori bez granica", projekat je koji organizuje NVO “Preporod”. Podržala ga EU u okviru Programa prekogranične saradnje CG-BiH. Cilj projekta je prevencija zloupotrebe psihoaktivnih supstanci kroz različite akcije širenja svijesti o ovom problemu. Sa detaljima će nas upoznati izvršni direktor „Preporoda“ Jovan Bulajić.

- "Dobar dan školo" emisija je koju naša ekipa realizuje sa Ministarstvom prosvjete. O temama razgovaramo sa pr menadžerkom Ministarstva mr Marija Jovović.

- Kurs Ebru umjetnosti organizuje Institut “Junus Emre”(Yunus Emre), koji djeluje i radi u okviru Ambasade Republike Turske. Ebru je umjetnost slikanja po površini vode. Neke od specifičnosti ebrua jesu recimo to, da se ne mogu izraditi dva identična ili potpuno ista ebrua, zatim da sam umjetnik ne može znati ustvari kako izgleda njegova slika sve dok papir ne izvuče iz posude. Neki od velikana su ebru smatrali trenutnim stanjem čovjekove duše i unutrasnjosti, što zbog odabira boja, kompozicije ili izgleda same slike koju dotična osoba slika, pa su ebru definisali i kao umjetnost čovjekove duše. Naš gost biće profesor Ebru umjetnosti Jasin Elmas.

- U redovnoj kulinarskoj rubrici Ukusi jutra, šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće zapečene patlidžane sa povrćem.

- U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, rubrike: Dogodilo se na današnji dan, priče sa portala RTCG.ME, Fitnes, Slike dana, Dječiji kutak, Ukusi Jutra, Meridijani, Knjižara, Bioskop...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Olivera Simunović

e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније