Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

28. 01. 2017. 22:00 >> 21:42

TEMA JUTARNJEG

Saznajte sve o bolesti vena

Koje su sve bolesti vena, koji su uzroci nastanka proširenih vena, koje tegobe bolesnici imaju, koje komplikacije se mogu pojaviti naročito kada se pacijenti ne liječe adekvatno, koji su načini liječenja i šta nudi savremena medicina, koje su prednosti laserskih operacija u odnosu na klasične, pitanja su koja ćemo postaviti našem gostu spec. hirurgije Dr Dariu Jociću ( VMA Beograd).

U nastavku:

Govorićemo o IPARD like 2 - projektu bespovratne podrške investicijama u poljoprivredi. Naša gošća dolazi iz Direktorata za plaćanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja - Gordana Dujović.

Predstavljamo naučno istraživanje crnogorskog ekosistema posredstvom vilinih konjica kao indikatora. Zašto su vilini konjici detektori crnogorskog ekosistema saznaćemo od autora rada, naučnika sa Univerziteta Crne Gore Bogića Gligorovića.

Najavljujemo seriju “Božićni ustanak”, koja će imati svoju premijeru 29. januara u 20 sati na našem prvom programu. Gost Jutra - reditelj i scenarista Željko Sošić. Emitovaćemo ekskluzivno “making of”, materijal o tome kako je nastajala serija.

Prenosiomo atmosferu sa otvaranja libanskog restorana "Byblos". Stara varoš u Podgorici, najstariji dio grada, čini se već godinama čeka da doživi novu slavu u turističkom i privrednom smislu. Vizija ulaganja u Crnu Goru australijskog investitora Romy Hawatt-a, porijeklom iz Libana, napreduje te se odlučio da kulturnom raznolikošću privuče turiste ali i mještane glavnog grada.

Na lokalitetu gdje se nekada nalazila prva zgrada Opštine Podgorica, na mjestu gdje je bila biblioteka, sada je očuvan duh starih vremena i povezuje se sa kulturom Libana. Odnosi među državama i narodima se grade kroz gastronomiju, muziku, umjetnost i arhitekturu. Glavna arhitektica na projektu Podgoričanka,Tamara Suhin, sa pažnjom je razvila koncept ove istorisjke i izuzteno vrijedne kulturne lokacije.

U redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra” šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće sufle sa sirom.

Naša ekipa sa terena izvještava sa aktuelnih dešavanja u Glavnom gradu. Pratimo završnicu manifestacije kamernih ostvarenja MAKADO, kao i biciklističku vožnju koju je zakazala organizacija “Biciklo.me”, kojom će podsjetiti gradske vlasti na obećanja o izgradnji biciklističkih staza na pet koridora, koja su samo djelimično završena. Izještavamo tradicionalno i iz Gradske knjižare, poklanjamo knjige, ali i karte za bioskop.

Balerine škole Princeza Ksenija bile su gošće čuvenog bala u Beču. Prenijeće nam svoje utiske...

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Ukusi Jutra, Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič, Slike dana, Fitnes...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Olivera Simunović
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније