Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Marija Razić

17. 02. 2017. 22:20 >> 21:56

TEME JUTARNJEG

Pitanja OSI, đaci pješaci i status Vojske CG

Tema Jutra: Kojih 14 pregovaračkih poglavlja direktno tretiraju i pitanja osoba s invaliditetom? O tome ćemo govoriti u okviru redovne rubrike EU kutak. Gošća - Izvršna direktorica Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore Marina Vujačić.

Dnevnu štampu za 18. februar prelistavamo sa glavnom i odgovornom urednicom Montenegro magazina Vedranom Tadić- Tarailo.

Priča Jutra: Đaci pješaci. Oni su najuporniji osnovci u Crnoj Gori, čuvari života na selu, škole i porodice. Naša ekipa boravila je u Kosanici. Škola “Dušan Ivović” tipičan je primjer škole đaka pješaka. Neki od njih putuju i do 20 kilometara od kuće do škole i nazad, što je tri sata pješačenja. Krenu po mraku, po mraku se i vraćaju. Zimi je naročito zahtjevan i težak put jer su snježni nanosi veliki, a temperature se spuštaju i do minus 30 stepeni.

Koje su aktivnosti Ministarstva odbrane na planu unapredjenja ljudskih resursa i sveobuhvatnog statusa pripadnika Vojske Crne Gore, reći će nam generalni direktor Direktorata za ljudske resurse Ministarstva odbrane Mihailo Volkov.

U  TV arhivu - februarske teme iz 70-tih godina. Razvoj poljoprivrede na sjeveru Crne Gore, seoska infrastruktura i koncept oglednog domaćinstva čije finansiranje je najavljivala država, tema je emisije “Poljoprivreda U Bijelom Polju, autora Milorada Radetića. Sagovornici nijesu identifikovani, ali je njihova priča aktuelna i danas, nakon više od 40 godina. Uz ovu dokumentarnu emisiju pripremili smo i “Novosti dana” iz februra 1974. godine. Važan događaj bio je prvi auto servis na sjeveru, a na moru kotorska karnevalska fešta.

Izložba “Mijo u Spiču” vajara Mija Mijuškovića biće otvorena u subotu u Sutomoru.  Autorka postavke je istoričarka umjetnosti mr Anastazija Miranović. Na otvaranju će biti promovisan i kulturni kalendar za 2017. godinu. Naši gosti cijenjeni vajar Mijo Mijušković i organizatorka događaja predsjednica NVO “Novo i ljepše Sutomore”  Slobodnaka Hrvatin.

Najavljujemo VIII Bazar ljekovitog bilja i zdrave hrane koji se tokom vikenda održava u TC Bazar. Ugostićemo izlagače.

Naša ekipa sa terena izvještavaće uživo sa Sajma suvenira koji se tokom vikenda održava u Delti, ali i iz Centra savremene umjetnosti, sa radionice za djecu koju vode umjetnica Jelena Pavićević, koja trenutno izlaže u galeriji „Centar“ i istoričarka umjetnosti Milica Bezmarević.

Šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće rižoto sa bukovačom i susamom.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Dječiji kutak, Fitnes, Kulturni vodič, Slike dana, Svijet u 5 minuta, Ukusi jutra...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Olivera Simunović

e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније