Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

29. 03. 2017. 22:55   >>  23:35 1

U JUTARNJEM

O Deklaraciji o zajedničkom jeziku

Govorimo o Deklaraciji o zajedničkom jeziku, koja je nastala kao rezultat projekta "Jezici i nacionalizmi" . Deklaracije koju je sastavljalo 30 lingvističkih stručnjaka iz četiri države u kojima se govorio srpsko-hrvatski ili hrvatsko-srpski jezik, biće predstavljena 30. marta u Sarajevu. Pisca i novinara Balšu Brkovića čućemo iz Sarajeva uživo u programu i saznati koji je cilj deklaracije.

-Maloljetnicima i kockanju. Zašto se opredjeljuju za to, da li je problem veći nego što se o njemu govori, pitanja su na koja odgovaramo nakon 08:30 min.

-Plasiranju maslinovih ulja na evropskom tržištu. Kroz primjer susjedne Hrvatske, čija ulja u globalnoj proizvodnji imaju udio od 12%, osvrćemo se na našu tradiciju proizvodnje ali i potrebe prilagodjavanju savremenim zahtjevima.

-Crna Gora u ritmu Evrope ulazi polako u finalni dio. Koncert  21 opštine će se održati u subotu, 29.04.2017. koji će prenositi RTCG koja daje podršku djkeci Crne Gore. Odluku o pobjedniku donijće žiri svih gradova kao i publika, gledaoci kroz sms glasanje.

OSVRĆEMO SE NA:

-Veliki uspjeh Marija Đonovića i Luke Bojovića, učenika Srednje stručne škole "Ivan Uskoković" iz Podgorice, koji su osvojili  treće mjesto na Međunarodnom takmičenju za mlade automehaničare u Sofiji. U školskim radionicama pripremao ih je nastavnik praktične nastave Ivan Jevrić.

-Prvi crnogorski LGBT film "Maske" , sniman u Podgorici.  "Maske" je amatersko ostvarenje mlade autorke Biljana Božović, koja je inspiraciju za ovo djelo pronašla nakon razgovora sa svojim gej drugom koji se našao u sličnoj situaciji.

-Projekat "Crna Gora u ritmu Evrope", koji ulazi polako u finalni dio. Koncert  21 opštine koji će se održati u subotu, 29.04.2017. prenosiće RTCG, koja daje podršku djeci Crne Gore. Odluku o pobjedniku donijće žiri svih gradova kao i publika, gledaoci kroz sms glasanje.

NAJAVLJUJEMO :

-Izložbu slikarke amaterke, Maje Bulatović u Herceg Novom.

-Uz servisne informacije, aktuelne priloge, priče sa terena, gledaćete i redovne rubrike:  Dječiji kutak, PG Hronika, Svijet u 5 minuta, EU priče, Vodič događaja iz kulture....

 

Urednica i voditeljka: Emina Hodžić Knežević

Urednica Jutarnjeg programa: Olivera Simunović

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније