Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

27. 04. 2017. 22:35 >> 22:15
1

U JUTARNJEM

Kakva nam je zaštita na radu

Svjetski dan zaštite i zdravlja na radu, koji se obilježava se 28. aprila, promoviše prevenciju povreda na radu i bolesti stečenih na radu, a kampanja EU OSHA glasi “Zdrava radna mjesta za sve uzraste”. Kao problem navodi se predviđanje da će do 2030. više od 30% radne snage u brojnim evropskim zemljama činiti zaposleni između 55 i 64 godine, a čak četvrtina zaposlenih tvrdi da rad utiče na njihovo zdravlje i da isti posao neće moći obavljati sa 60 godina.O naporima Ministarstva rada i socijalnog staranja da unaprijedi ovu oblast, a radnu sredinu učini sigurnijom, zdravijom i pravednijom razgovaramo sa mr Ivanom Šuković, sam. sav. I za zaštitu na radu.

-Govorimo o manifestaciji ''Crna Gora u ritmu Evrope''  čije je finale  zakazano  za subotu 29. april. Uživo na TVCG, 29. aprila u 17h, djeca iz 21. crnogorskog grada, plesaće u ritmu Evrope i pjevati na jezicima zemalja Evrope. I vi možete podržati takmičare slanjem poruke na broj 14941. Gosti u studiju: NJ.E. Konstantinos Iliades- ambasador Kipra, Igor Karadarević,direktor Ritma Evrope i David Makević-direktor Crna Gora u ritmu Evrope.

- Crnogorsku dnevnu štampu komentariše crnogorska pjesnikinja Dragana Tripković.

-Najavljujemo:

- XV Međunarodni turistički budvanski karneval i XVI Proljećnu noć pod maskama, koji će se održati od 28. do 30. aprila. Pod sloganom “Naoružaj se ljubavlju”, nakon uskršnjih, a neposredno prije prvomajskih praznika, Budva će ugostiti brojne posjetioce. Karneval u Budvi najbolji je način da se otvori  ljetnja turistička sezona.

-Likovno-poetsko veče Vesne Oborine, slikarke i pjesnikinje iz Podgorice. Oborina će se po prvi put predstaviti nikšićkog publici izložbom slika i svojim stihovima.Veče će se održati u Zahumlju, u 19h.

-Članovi Tekvondo kluba “Besa” osvojili 25 medalja na nedavno održanom internacionalnom  tekvondo turniru u Podgorici. Tim povodom naši gosti Nikola Gegaj, direktor i instruktor kluba i članovi kluba.

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, priče sa terena, gledaćete i redovne rubrike:  Dječiji kutak, PG Hronika, Vodič događaja iz kulture, Svijet u pet minuta..

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Urednica emisije:Olivera Simunović

 Voditelj: Miomir Maroš

Urednica Jutarnjeg programa: Olivera Simunović

e-mail: jutarnji@rtcg.org

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније