Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Marija Razić, TVCG

07. 10. 2017. 22:10 >> 21:40

U JUTARNJEM

Savjeti kako dijete usmjeriti ka čitanju

U Jutarnjem programu predstavljamo knjigu "Zašto (baš) čitanje" (sedamdeset i više savjeta kako da dijete usmjerimo ka čitanju), autorke Vesne Pavićević, profesorice književnosti, koja će biti naša gošća kao i urednica knjige Nađa Durković, iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica.

U pitanju je prvo izdanje Zavoda namijenjeno roditeljima.

U sklopu otvorenih Dana nauke, koji se obilježavaju pod sloganom Nauka i umjetnost, govorimo o Izložbi „ Dnevnik jednog zvončića“i najavljumo izložbu o endemičnoj biljnoj vrsti sa Lovćena, koja će biti postavljena u Dvorcu Petrovića. Ugostićemo tim povodom dame koje je projekat ujedinio, doktora bioloških nauka Snežanu Dragićević i modnu kreatorku Milenu Đurđić.

Barski ljetopis kreće u realizaciju Zimske scene: "Četvrtkom u Dvorcu", koja će trajati od 19. oktobra 2017. do 8. juna 2018. O novom projektu razgovaraćemo sa direktoricom Barskog ljetopisa Ksenijom Popović.

Najavljujemo humanitarni festival urbane kulture SEA BASS koji će se nardene nedjelje održati u Herceg-Novom, u parku "Boka" u organizaciji NVO Brancin. Koncipiran je u formi muzičkih izvedbi i otvorene galerije koje za cilj imaju okupljanje umjetnika primijenjenih i izvođačkih umjetnosti. Cilj projekta je decentralizacija kulture, međunarodna saradnja i razmjena iskustava mladih stvaralaca i razvoj lokalne zajednice. Naši gosti predsjednik Udruženja Marko Mitrović i potpredsjenik Đorđe Mitrović.

Veče gusala, muzike i humora održaće se u ponedjeljak u KIC-u Budo Tomović. Sa programom će na upoznati jedan od učesnika humorista Velizar Kasalica.

Kako se njeguje dječija pjesma, kako se školuje glas i kako da prepoznamo muzički talenat kod djeteta, saznaćemo od dirigentice i vođe hora Zvjezdice Ane Klepić. Ugostićemo i nagrađene učesnike festivala Naša radost, kao i one koji su se takmičili prvi put. U našem studiju pjevaće Anđelija Perović, Anja Blagojević i Mia Petričević.

Ekipa sa terena izvještava uživo sa završnice Kongresa fizioterapeuta, kao i iz rukometne Akademije Đukanović, koja vrši besplatan upis novih članova.

Priča Jutra: Šta je energetsko siromaštvo i kako se sa njim izboriti? Kako pripremiti prostor i na koji način ga što bolje ugrijati, a pri tom uštedjeti?

Italijanski i crnogorski naučnici sprovode geofizička istraživanja Duklje, kojim detektuju postojanje podzemnih arheoloških objekata. Ta saznanja ujediniće sa satelitskim, snimcima drona I virtuelnom rekonstrukcijom, kako bi se dobila potpuna slika tog lokaliteta. Ipak, iako je desna strana Duklje ograđena I ustanovljena 24- satna fizička zaštita prije nekoliko godina, naša ekipa snimila je posljedice vandalskog čina, nastale posljednjih mjeseci.

Hercegnovska tvrdjava Citadela, koja se u zemljotresu 1979. srušila u more, postala je dostupna i pregledna turistima I gradjanima.To je, kao što ćete vidjeti u našoj priči, rezultat angažovanja desetak arhitekata I studenata iz regiona I Francuske.

U redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra” šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće pastirsku pitu.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Ukusi Jutra, Dogodilo se na današnji dan, Svijet u 5 minuta, Meridijani, Kulturni vodič, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić

e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније