Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

15. 10. 2017. 22:01 >> 21:29

U JUTARNJEM

Gost - ministar Pavle Radulović

U emisiji govorimo o Radu Ministarstva održivog razvoja i turizma. Nedavno je ratiifikovan Pariski sporazum koji obavezuje Crnu Goru na aktivniju borbu u domenu klimatskih promjena. Prije mjesec je usvojen Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata a teku i intenzivne pripreme u cilju otvaranju Poglavlja 27. O tim i brojnim drugim temama, za Jutarnji program govori Pavle Radulović - ministar održivog razvoja i turizma.

Biće riječi i o:

- Najnovijem izvještaju Svjetske zdravstvene organizacije u kojem stoji da postoji 12 bakterija koje predstavljaju opasnost po čovječanstvo.Neke od njih, rezistentne na antibiotike, registrovane su i kod nas.Više u razgovoru sa dr Mirom Kneževićem-specijalistom epidemiologije, Kliničkog centra Crne Gore.

- Izvjestaju Agencije za kreditni rejting Standard i Purs koja je promijenila izgled rejtinga Crne Gore iz negativnog u stabilan, uz očuvanje ocjene B+/B.Kreditni rejting je jedan od ključnih parametara u sagledavanju performansi jedne ekonomije u međunarodnim okvirima. Zato, njegovo poboljšanje, naročito za zemlje koje su upućene na zaduživanje, kao što smo mi, je od izuzetnog značaja.Okreditnom rejtingu govorimo sa Vasilijem Kostićem-ekonomskim analitičarem.

- Jesenjim alergijama.Kako ih prepoznati i liječiti, oktriva nam dr Denisa Dizdarevic-internista,alergolog.

- U redovnoj kontakt rubrici ponedjeljkom “Plodovi jutra” govorimo o Sjetvi ozimih žitarica.Na pitanja gledalaca u studiju će odgovarati  Vukota Stanisić iz Savjetodavne službe u biljnoj proizvodnji.

Najavljujemo:

- Aktivnosti Nacionalnog parka Skadarskoj jezero u cilju očuvanja našeg prirodnog staništa koje je posljednjih dana na meti krivolovaca.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Biće riječi o Austrijskim danima u Crnoj Gori..

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike:  Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz kulture....

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније