Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

20. 10. 2017. 22:00   >>  21:28 1

U JUTARNJEM

O nepravilnom držanju tijela

Nepravilno držanje tijela kod djece i omladine u Crnoj Gori, problem pred kojim zatvaramo oči. Naš gost biće autor istoimene studije mr Boris Banjević, profesor fizičkog vaspitanja i sporta.

Družićemo se sa uspješnim stipendistima London Bridge-a. Oni su Vasilije Borović, stipendista Durham School,  Mirela Rujović koja pohađa  St.Swithun`s  i Dušan Liješević koji pohađa West Bucklands School. Prenijeće nam svoja iskustva školovanja u Engleskoj. Sa nama će biti i njihova mentorka, prof. Ana Jakić Vilford.

Zahvaljujući našem Tv Arhivu prisjetićemo se oktobra 1971. godine kada je u Crnoj Gori je osnovano Društvo za nauku i umjetnost koje je kasnije preraslo u Crnogorsku akademiju nauka i umjetnosti (CANU). U jednoj od emisija iz tog vremena, prvi urednik naše Televizije, Radoslav Rotković, o osnivanju Društva  razgovara sa tadašnjim republičkim sekretarom za nauku i kulturu, Vladimirom Popovićem. U najavi TV arhiva, Popović govori o kriterijumima za članstvo u ovoj naučnoj organizaciji. U istoj emisiji Rotković je zabilježio kako je jedna doktorska disertacija pretvorena u djelo. Radi se o ribnjaku na Morači za uzgoj kalifornijske pastrmke, prvom na prostoru Jugoslavije, koji je osmislio doktor Đoko Drecun.

U rubrici Eu kutak najavljujemo Sajam projekata u okviru operativnog programa "Razvoj ljudskih resursa", na kojem će 22 izlagača (korisnika granta) predstaviti rezultate pojedinačnih projekata iz oblasti zapošljavanja, obrazovanja, naučnoistraživačkog rada i socijalne inkluzije. Glavni cilj projekata je promovisanje održivog razvoja ljudskih resursa, modernizacija i razvoj sistema obrazovanja za obuke i istraživanja u Crnoj Gori u skladu sa politikom i standardima EU sa posebnim fokusom na zapošljavanje mladih. Naša gošća biće samostalna savjetnica u Direktoratu za evropske integracije, programiranje i implementaciju EU fondova Ksenija Aranitović.

Muzičar Rajo Simonović predstaviće premijerno u našem programu spot za pjesmu "Gdje si sad".

Ekipa sa terena uživo izvještava sa iz Starog Bara sa manifestacije "EX ALBIS ULIVIS", koja je zamišljena kao početak berbe masline i njene prerade. Važna tačka manifestacije je edukovanje potrošača da prepozna čisto maslinovo ulje i razliku između EDMU i običnih ulja.

U redovnoj rubrici "Ukusi jutra" šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće potaž od cvekle.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Kulturni vodič, Dječiji kutak, Svijet u 5 minuta, Ukusi jutra, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније