Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Objavila: M.L.B.

11. 11. 2017. 22:05 >> 21:37

U JUTARNJEM

O dijabetesu, rušenju Ginisa, pticama...

Svjetski dan dijabetesa (14. novembar), prema odluci Svjetske zdravstvene organizacije, ove godine posvećen je ženama, a posebno osjetljivu grupu čine trudnice. Najavićemo događaj pod sloganom “ˇMijenjamo dijabetes” koji će biti upriličen u utorak u Podgorici sa temama: Prihvati dijabetes, Dijabetes i trudnoća, Gojaznost i dijabetes, Aplikacija za pomoć u dijabetesu, Uloga Udruženja lica sa dijabetesom i njihovo mjesto u tretiranju dijabetesa...Predsjednica NVO "Plavi krug" , endokrinokog dr Valentina Kalinić biće gošča Jutra.

Novi serijal u Jutarnjem programu vikendom “Vanzemaljac Smotko u ulozi pješaka” emitujemo od ove nedjelje, nakon 10 sati. Posvećen je pravilima ponašanja djece u saobraćaju, kroz devet epizoda. Pravila objašnjava saobraćajni policajac, a glavni akteri serijala su brat i sestra Marko i Ljubica i vanzemaljac Smotko. Serijal je sniman na različitim lokacijama u Podgorici. Akteri serijala biće naši gosti, oni su Janja Ćetković, Teodora Basekić i Ivan Đakonović, kao i novinarka Redakcije programa za djecu TVCG Milica Đurović.

Putopisac Edin Krnić šalje nam ekskluzivn snimke iz parka lemura u Madagaskaru.

"Običan malecki san" naziv je izložbe akademskog slikara Milutina Obradovića iz Bijelog Polja, koja će biti otvorena u ponedjeljak 13. novembra u JU Muzeji i galerije Podgorice. Umjetnik će biti gost Jutra.

Pjesnikinja Gordana Sarić najaviće autorsko veče koje orgainizuje u KIC-u Budo Tomović.

Jedini naš Ginisov rekorder Žarko Janković iz Berana, ponovo “udara na Ginisa”. Za nedjelju dana u Tuzli će se održati “Dan Ginisovih rekordera” a Janković će imati težak zadatak pred sobom – za minut treba da polomi 79 siporeks ploča debljine 5 cm, a da prilikom lomljenja u ruci drži živo jaje, koje mora ostati čitavo do samog kraja nastupa! Janković će biti gost Jutra.

Ekipa sa terena uživo izvještava sa Evropskog prvenstva u džudo-u do 23 godine.

Iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica dobićemo savjete kako riješiti problem kolizije velikog broja ptica sa staklima na stambenim i poslovnim zgradama. Zabilježen je porast broja slučajeva udara ptica sa smrtnim ishodom.

U redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra” šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće ”Tres leches cupcake” (Kolač sa tri vrste mlijeka).

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Ukusi Jutra, Dogodilo se na današnji dan, Svijet u 5 minuta, Meridijani, Kulturni vodič, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније