Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

21. 11. 2017. 22:18 >> 21:50
1

RAZGOVOR O BUDŽETU

Milutin Simović gost Jutarnjeg

Najznačajniji finansijski dokument za sve građane Prijedlog Zakona o budžetu je objavljen: da li se očekuje rast ekonomije, da li Vlada razmišlja o uvođenju novih mjera štednje za narednu godinu, da li će se istrajati u primjeni postojećeg paketa fiskalne konsolidacije, kakve ona uopšte daje rezultate, i da li usporava ekonomski rast? Kakvo je stanje sa javnim dugom, pitanja su na koja će nam odgovor dati potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja gospodin Milutin Simović.

- Jutarnja ordinacija: Kamen može nastati ne samo u bubrezima i mokraćnim kanalima, žučnoj kesi i žučnim putevima, već i u pljuvačnim žlijezdama. Bolest, iako mozda prvi put čujete za nju, i nije tako rijetka pojava. Doktorka Tanja Boljevic iz Kliničkog centra Crne Gore, govori na ovu temu.

- Peti Sajam novih tehnologija „Smart Tech“ održaće se 25. i 26. novembra 2017. godine u centralnom atrijumu tržnog centra Delta City, u organizaciji agencije Vision event, pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke Crne Gore, uz podršku Ministarstva ekonomije Crne Gore. Najnoviju i najinovativniju tehnološku ponudu koja je dostupna u Crnoj Gori predstaviće naši učesnici na svojim izložbenim prostorima.

- Da li biste dozvolili da vam neko pod kožu ubrizga nekoliko grama autolaka? Ili možda čađi koja je nastala sagorijevanjem sirove nafte ili katrana? Vjerovatno ne. Osobe koje odlaze na tetoviranje podvrgavaju se veoma sličnom procesu. Boje za dugotrajne i živopisne tetovaže često su namijenjene samo za štampače ili farbanje automobila upozoravao je profesor na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Regensburgu Volfgang Bojmler koji je istakao da se tone pigmenata za industrijsku potrošnju površno prerađuju i da čak veliki koncerni sami kažu da pigmenti nijesu namijenjeni za tetoviranje.

Da li je tetoviranje opasno po zdravlje i u kojoj mjeri, pitamo doktorku Magdalenu Vujović iz Instituta za javno zdravlje

Urednica i voditeljka emisije: Dajana Golubović Pejović

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljilja Savić

e-mail: jutarnji@rtcg.org; 020 224 991

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније