Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

02. 12. 2017. 22:15 >> 21:56

U JUTARNJEM

O Međunarodnom danu OSI

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obilježva se 3. decembra. Ustanovljen je 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju da obilježavaju taj dan s ciljem da se unaprijedi i omogući osobama sa invaliditetom jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učešće u društvu. Procjene su da OSI čine oko 10 odsto svjetske populacije. Naše gošće biće izvršna direktorica Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore Aleksandra Pavićević i samostalna savjetnica I u Direktoratu za unapredjenje i zaštitu ljudskih prava i sloboda Ministarstva za ljudska i manjinska prava Aleksandra Popović.

U nastavku:

Zahvaljujući UNICEF-ovoj priči o djevojčici Kalini, podsjetićemo na važnost pružanja podrške djeci sa smetnjama u razvoju od prvih godina života. U našoj priči sa terena ukazujemo na mjesta u glavnom gradu koja su i dalje nepristupačna za osobe sa invaliditetom.

Jednu od tema posvetićemo vitreoretinalnoj hirurgiji, oblasti oftalmologije koja se bavi liječenjem komplikacija na zadnjem dijelu oka. O jednoj od najsloženijih mikrohirurških operacija oka, koja je često i jedina terapija mnogih bolesti zadnjeg segmenta oka razgovaraćemo sa oftalmolozima dr Markom Zlatanovićem i dr Zoranom Koturovićem.

Motivacione knjige i pozitivna psihologija veoma su prisutni danas. Zašto postoji tolika potreba savremenog čovjeka za tim i šta mu donose, pitaćemo savjetnicu za lični razvoj Dijanu Raičković.

O novim programskim sadržajima na Javnom servisu, Novogodišnjem programu, s posebnim akcentom na emisije koje će značajno obogatitit Drugi program RTCG, razgovaramo sa urednikom zabavno komercijanog programa TVCG Sabrijom Vulićem.

Od putopisca Edina Krnića stiže nam priča iz plemena Hamar iz afričkog frizerskog salona na otvorenom. Za farbanje kose koriste prosijanu crvenu zemlju koju miješaju sa maslacem i tom smjesom premazuju svaki parmen..Kosu šišaju nožem i, kako ističu na tom dijelu planete, tako postižu savršenu dužinu do ramena...

Na Hair&Beauty show-u i takmičenju koji je nedavno održano u hotelu Splendid u Bečićima, frizer Kruno Jovović iz Bara osvojio je prvo mjesto koje će ga naredne godine u junu odvesti u Valensiju na svjetsko finale, gdje će snage odmjeriti vodeći svjetski frizeri. Prenijeće nam svoje utiske.

Nakon izvještaja iz Auto moto saveza u 10.10h možete pogledati 4. epizodu serijala namijenjenog djeci i mladima "Vanzemaljac Smotko u ulozi pješaka" koju priprema naša Redakcija programa za djecu. Smotko zaboravlja jedno od osnovnih pravila - da veže pojas. Pogledajte kakve su posljedice i obavezno recite najmladjima da vežu pojas, zbog njihove bezbjednosti!!!

Ekipa sa terena izvještava sa Fitnes festivala:Budi fit, budi zdrav, koji se održava u Mall-u of Montenegro i najavljuje Festival filma o ljudskim pravima "Ubrzaj".

U redovnoj kulinarskoj rubrici Ukusi jutra šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće pečeno pile.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Ukusi Jutra, Dogodilo se na današnji dan, Svijet u 5 minuta, Meridijani, Kulturni vodič, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније