Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

08. 12. 2017. 22:18   >>  21:46

U JUTARNJEM

O borbi protiv korupcije

Međunarodni dan borbe protiv korupcije obilježava se 9. decembra. Na taj dan 2003. godine Ujedinjene nacije usvojile su Konvenciju protiv korupcije čiji su ciljevi unapređenje i jačanje mjera za efikasnije i uspješnije sprječavanje i borbu protiv korupcije. Koliko je važna edukacija građana u procesu borbe protiv korupcije i koje su aktuelne antikorupcijske kampanje saznaćemo od načelnika Odsjeka za edukaciju, istraživanja, kampanje i analitiku u Agenciji za sprječavanje korupcije Gorana Durutovića.

U nastavku:

Tim Gimnazije Petar I Petrović Njegoš iz Danilovgrada ponovo osvaja nagrade. Na takmičenju "Potraga za ljudskim pravimaˇ" u kategoriji Najbolji timski rad, osvojili su prvo mjesto, koje će ih sa ostalim nagrađenim (Najbrži tim: Gimnazija "Slobodan Škerović" Podgorica i Najbolji u znanju i pokazanom interesovanju za ljudska prava: Srednja škola "Mladost" Tivat), odvesti u Berlin. Takmičenje je, povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, organizovao Zaštitnik ljudskih prava, Građanska alijansa i Delegacija EU u Crnoj Gori. Istim povodom, isti tim Gimnazije izvešće u subotu u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju, nagrađivanu predstavu "O ćutanju i drugim imitacijama sreće". Ugostićemo profesora Miroslava Minića i učenike Maria Tripovića, Miu Maraš i Mariju Marković.

9. decembar dan je Opštine Danilovgrad. Naša ekipa posjetiće grad na obali Zete i razgovarati s menadžerom Opštine Darkom Mrvaljevićem.

Povodom 9. decembra Dana opštine Danilovgrad, iz našeg filmskog arhiva izdvojili smo "Novosti dana" zabilježene decembra 1971. Djelimično sačuvan prilog novinara Branka Jokića  upravo je posvećen proslavi 30 godina Ustanka i  Dana oslobođenja Danilovgrada. U TV arhivu podsjećamo i  na godišnjicu Instituta za biologiju mora u Kotoru koji je osnovan decembra 1961.godine. Emisija Putevi nauke  iz serijala Susreti snimljena je 76.  kada je tadašnji Zavod za biologiju mora već bio prepoznat kao ozbiljna naučna  ustanova.

Najavljujemo Business Cafe pod nazivom "Jači od izgovora", novo druženje preduzetnika i onih koji planiraju da pokrenu sopstveni biznis. Sa detaljima će nas upoznati organizatorka, direktorica Agencije za lični i profesionalni razvoj "SADA" mr Slavica Nikolić.
Predstavljamo novi broj časopisa za lokalnu samoupravu i njegovanje baštine "Komun@" koji je u cjelosti posvećena Petnjici i bihorskom kraju i donosi veliki broj interesantnih tekstova iz svih oblasti sa tog područja. Naš gost biće direktor i glavni i odgovorni urednik mr Amer Ramusović.

Priča Jutra stiže nam iz Šavnika. Radoman Kandić obućar je od 1955. Za Našu TV govori o nestajanju tog zanata i koliko se Šavnik vremenom promijenio.
Muzičar Batan Knežević predstaviće u našem programu najnoviju pjesmu "ˇBilo je doba".

Ekipa sa terena, pored Danilovgrada, uživo izvještava sa edukativnog predavanja iz ekologije koje se održava u Srednjoj ekonomskoj školi "Mirko Vešović" u Podgorici i sa Željezničke stanice, jer na snagu stupa novi red vožnje.

U redovnoj rubrici "Ukusi jutra", šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće rižoto sa bundevom.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič, Dječiji kutak, Svijet u 5 minuta, Ukusi jutra, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније