Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Marija Razić, TVCG

29. 12. 2017. 22:31 >> 22:03

TEMA JUTRA

Maksilofacijalna hirurgija

Maksilofacijalna hirurgija, hirurška grana koja se bavi oboljenjima glave i vrata. Naša gošća biće specijalista maksilofacijalne hirurgije dr Tanja Boljević sa Klinike za ORL i MFH Kliničkog centra Crne Gore.

U nastavku:

U EU kutku predstavljamo najveći program EU program namijenjen istraživanjima i inovacijama: Horizont 2020. Putem konkursa za projekte mogu učestvovati praktično svi, od pojedinaca – starijih i mladih naučnika, preko naučnih ustanova, javnih ustanova, preduzeća, NVO... Prve tri godine implementacije učešće je bilo loše, ali ove godine program bilježi odličan odziv. Naši gosti: Samostalna savjetnica i Nacionalna koordinatorka za H2020 u Ministarstvu nauke Branka Žićić, specijalista psihijatrije dr Lidija Injac Stevović koja će govoriti o projektu koji je Klinički centar CG dobio i kojim će se raditi na unapređenju liječenja za šizofrene pacijente i prof. dr Saša Mujović sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta CG koji će govoriti o projektu prekograničnog upravljanja promjenljivim obnovljivim izvorima enegrij.

Film kolege Aleksandra Radovića “Parkinške destinacije” bilježi sjajne reakcije publike na 12. izdanju Festivala alternativnog filma/videa (AVI Fest) , jedinom festivalu kratkog, alternativnog filma u Crnoj Gori..Premijerno ćemo ga emitovati uz komentar reditelja...

Poruku mira, poslaće u našem programu sljedbenici kompozitora, filozofa i pjesnika Šri Činmoja koji su u našu zemlju došli iz svih krajeva svijeta..Oni su i članovi tima najduže štafetne trke svijeta koja ove godine slavi 30 godina trčanja kroz preko 150 zemalja svijeta. Naši gosti u studiju biće:

-Olga Abramovskikh, prva Ruskinja koja je pretrčala najdužu trku na svijetu 3100milja/5000kmn u Njujorku, ultramaratonka i trijatlonka. Napisala je knjigu "Trčanje u ritmu srca". Drži predavanja širom svijeta na temu sporta i meditacije.Živi i radi u Parizu.

- Vasanti iz Hajdelberga, (Njemačka). Izuzetna sportistkinja koja i poslije pedesetete planira još izazovnije i napornije trke. Preplivala je kanal Lamanš prvi put 1985, a 2010. tome dodala triatlon: preplivavanje kanala+300km biciklom+trčenje dva maratona. Planira 2018. kanal Lamanš - veliki triatlon od Dovera do Hajdelberga;

-Devashisu Thorpy iz Londona, direktor Evropskog dijela Peace Run - Trke Mira za 2018. Sjajan predavač, glumac, muzičar i atleta;

-Angikar Saša Đorđević iz Niša, dugoprugaš, triatlonac. 3puta je preplivao Lamanš: solo, u štafeti i u okviru velikog triatlona Dover-Hajdelberg: preplivavanje kanala+580km biciklom+tri maratona.

Novogodišnji program za djecu na programima RTCG biće veoma bogat, neobičan i raznovrstan. Sa detaljima će nas upoznati scenaristkinja programa Nataša Šotra, rediteljka Danijela Popović i mladi glumci Petar Kažić i Lana Backović.

Uz naš filmski arhiv vraćamo se u 1971.godinu. 30.decembra te godine u Novostima dana govorilo se o izgradnji Kombinata aluminijuma, mosta na Maloj Rijeci i brane na Mratinju. U Domu omladine održana je novogodišnja priredba za titogradske mališane sa kojima je razgovarao novinar Radivoje Rabrenović. Ta godina bila je posebno uspješna za fudbalski klub SUTJESKA, pa je sportska retrospektiva Milorada Đurkovića u Novostima dana, počela upravo ovim događajem...

Kako je izgledala modna 2017. i koji trendovi će dominirati svijetom mode u 2018. saznaćemo od naše modne kreatorke Milene Đurđić.

Emitujemo i novu reportažu putopisca Edina Krnića.

Za specijlitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič, Dječiji kutak, Svijet u 5 minuta, Ukusi jutra, priče sa portala www.rtcg.me.

 

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić

e-mail: jutarnjivikendom@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније