Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

12. 01. 2018. 22:16 >> 21:43
1

U JUTARNJEM

O spomeniku Ljubu Ćupiću

Tema Jutra: Narodni heroj Ljubo Čupić dobiće spomenik u Nikšiću. Na skulpturi Čupiću, još od prošle godine, radi naš poznati vajar Zlatko Glamočak u ateljeu u Parizu. Tim povdom naš gost biće novinar, pisac, satiričar i TV kritičar Mihailo Radojičić.

U nastavku:

U EU kutku govorimo o najznačajnijem fondu Evropske unije za podršku kulture, umjetnosti i audiovizuelnih djelatnosti "Kreativna Evropa" i njenom potprogramu MEDIA. Na koji način Crna Gora učestvuje u tom programu saznaćemo od koordinatora programa MEDIA iz Ministarstva kulture Ilije Subotića.

Sajam internacionalnih poslova i stručnih praksi pod nazivom BEST Career Day , koji će okupiti evropske kompanije i univerzitete, održaće se u Briselu 28. marta. Pravo učešća imaju mladi iz čitave Evrope. U toku je prijavljivanje.Ovo je sjajna prilika za sve mlade u Crnoj Gori da naprave prve korake ka internacionalnoj karijeri. O procesu apliciranja i sve dodatne informacije saznaćemo od PR-a BEST -a Podgorica (Board of European Students of Technology) Valentine Konatar.

Ugostićemo diplomiranog politikologa i specijalistu pravnih nauka Doris Doru Nikolić. Pisanje je njena velika strast i posvećena mu je od najranijeg djetinjstva. Pored toga što ima svoju kolumnu na portalima "Žena sam ja" i "Public figure", veoma je aktivna na instagramu i svojim postovima i citatima inspiriše ljude..Dora će biti naša gošća...

Januarski program zimske scene Barskog ljetopisa nastavlja se 18. januara kada će u Dvorcu kralja Nikole u 19h, biti otvorena izložba slikara Milutina Obradovića. Jedini umjetnik sa Balkana koji je dobio prestižnu nagradu za savremeno umjetničko stvaralaštvo „Mikelanđelo Karavađo", predstaviće radove nastale u periodu od 2015. do 2017. Godine. Milutin Obradović biće gost Jutra.

Pjevačko društvo Grbalj najaviće godišnji koncert izvornog pjevanja, običaja i igara koji će prirediti u kulturnom "Nikola Đurković" u Kotoru u nedjelju 14. januara.

Emitujemo i novu reportažu putopisca Edina Krnića.

Našpa ekipa sa terena uživo izvještava sa aktuelnih dešavanja: Sa 6. Memorijalnog uspona na planinu Garač, koji se organizuje u znak sjećanja na Irenu Koljenšić- Poleksić, koja je iznenada preminula prilikom uspona ispod samog vrha 08. januara 2012.

Za specijlitete u redovnoj kulinarskoj rubrici "Ukusi jutra", zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič, Dječiji kutak, Svijet u 5 minuta, Ukusi jutra, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније