Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Marija Razić, TVCG

19. 01. 2018. 22:04 >> 21:32
1

SA MARIJOM RAZIĆ

Tema Jutra: Usamljenost

Brojna naučna istraživanja ukazuju na to da je usamljenost sve prisutnija i sve opasnija. Usamljenost je povezana sa demencijom, ranim mortalitetom i visokim krvnim pritiskom. Uprkos prirodnoj potrebi čovjeka da kontaktira sa drugima, kod mnogih to izostaje, a tehnološke inovacije sve više anesteziraju želju za zbližavanjem, toliko da je to postala boljka modernog društva...Britanija je nedavno prva u svijetu imenovala ministra za usamljenost.

O usamljenosti ćemo govoriti sa psihološkinjom Tijanom Ignjatov.

U nastavku:

U EU kutku govorimo o ulaganju članica Evropske unije, konkretno Republike Slovenije u projekte u Žabljaku. Naš gost biće potpredsjednik Opštine Vasilije Jakšić.

Najavljujemo reviju “Mjuzikl - filmska rapsodija V” koja će biti organizovana u okviru filmskog programa KIC-a Budo Tomović od 22. do 25. januara. Tim povodom naš gost biće urednik urednik filmskog programa KIC-a Miško Popović.

U Jutarnjem intervju sa mladom operskom pjevačicom iz Crne Gore, Tamarom Rađenović, koja gradi uspješnu karijeru u Londonu i širom Evrope.

Ovu sedmicu obilježila ja državna nagrada "Oktoih" koja nas podsjeća  koliko je pitanje obrazovanja, školstva i pedagoškog rada sa djecom važno. Reforma školstva i najbolji model obrazovnog sistema, tema je o kojoj se govori od kraja 60-tih godina prošlog vijeka , o čemu svjedoče brojne emisije iz našeg Arhiva. Emisija DVIJE ŠKOLE snimljena je 70. godine,  u Poblaću na tromeđi Crne Gore, Srbije i Bosne i u Nikšiću, u školi Ratko Žarić. Vidjećemo insert sa osvrtom na tadašnje školstvo urednika Rajka Cerovića.

U našim pričama pogledajte :Šta donosi Zakon o kontroli pušenja, koliko je važna kupovina nove magnetne rezonance za Institut za bolesti djece... Na koji način će biti povezani kulturni centri zahvaljujući projektu “Digitalni gradovi”, kakav program pripremaju organizatori za 49. Praznik mimoze, a u Jutranjem i izvještaj sa predstave ”Otvoren kraj” u režiji Petra Pejakovića, kao i sa izložbe slika Milutina Obradovića u Baru...

Emitujemo i novu reportažu putopisca Edina Krnića.

U miru i u skladu sa prirodom živi naš sagovornik Zdravko Žižić koji uživa na rijeci Bukovici i smatra da je treba sačuvati jer je bogata autohtonom vrstom - pastrmkom potočarom.

Našpa ekipa sa terena uživo izvještava i informiše o sljedećem:

-30 novoosnovanih preduzeća dobiće besplatne računovodstvene i usluge poreskog savjetovanja s ciljem unapređenja preduzetništva;

-sa 1. Međunarodnog takmičenja u urbanoj gimnastici koje će se održati u Podgorici...

Za specijlitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć. Ove subote pripremaće džem od slanine i viskija.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič, Dječiji kutak, Svijet u 5 minuta, Ukusi jutra, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније