Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Marija Razić, TVCG

20. 01. 2018. 23:31   >>  22:58

U JUTARNJEM

O regenerativnoj medicini

Tema Jutra: Regenerativna medicina. Gost Jutarnjeg programa biće specijalista interne medicine mr sc. med. dr Branko Barać, sa Instituta za reumatologiju Beograda, na kom su razvili najsavremenijju svjetsku metodu celularnim matriksom, koja vraća koljenu pokretljivost i produžava mu vijek.

U nastavku:

Predstavljamo mentalnu aritmetiku Suan Pan, obrazovno razvojni program za isticanje potencijala djece uzrasta od pet do 14 godina. Dječija pažnja i koncentracija ojačaju u toj meri da djeca stiču sposobnost demonstracije odvojene pažnje. To je sposobnost osobe da radi više radnji u isto vrijeme, sa istim fokusom i stepenom pažnje. Zbog čega je ta sposobnost neophodna u savremenom svijetu, a biće sve važnija u budućnosti saznaćmo od profesorice Mentalne aritmetike SuanPan mr Borislavke Golović Kažić, Milice Kovač,ucenica III razreda OŠ "Savo Ilić" iz Kotora, koja će demonstrirati odvojenu pažnju i Milena Draškovic učenica VII razreda OŠ "Ivo Visin" iz Prčanja, koja će pokazati rad sa trocifrenim brojevima..

Kako je protekao Prvi regionalni evropski forum o razvojnim politikama, u Gentu, u Belgiji reći će nam šef Sektora za međunarodne odnose i ekonomiju u Uniji poslodavaca CG, koji je na poziv Evropske Komisije učestvovao na Forumu i predstavio stanje po pitanju učešća privatnog sektora u proces donošenja odluka u Crnoj Gori. Još jedna aktuelna priča stiže nam iz Unije poslodavaca: Otvoren je konkurs za dodjelu nagrada za Naj menadžerke u privredi, javnom sektoru, civilnom sektoru i medijima u 2017. godini. Sa uslovima konkursa upoznaće nas šefica Sektora za odnose za javnošću i marketing UPCG Zvezdana Olujić.
Pet pjevača iz Crne Gore dobilo je ove godine priliku da u sklopu Montevizije izvede svoje pjesme, a jedan ili jedna od njih, zahvaljujući glasovima publike, predstavljaće našu zemlju na Eurosongu u Lisabonu. O Monteviziji - takmičenju koje se vraća nakon 12 godina, učesnicimia, pravilima razgovaraćemo sa muzičkim urednuikom TVCG Slavenom Knezovićem i šeficom delegacije Eurosonga za Crnu Goru Natašom Baranin.

Ekipa sa terena uživo na informiše o:

-Rekreativnoj trci Podgorička desetka koja se održava na brdu Gorica u Podgorici;

-Predstavi Gradskog pozorišta "Kod Nojeve barke u osam" za uzrast 5+ koja se igra u Dodestu u nedjelju u podne;

Emitujemo i novu reportažu putopisca Edina Krnića..

Za specijlitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć. Pripremaće čorbu od šargarepe i tahini paste.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Ukusi Jutra, Dogodilo se na današnji dan, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Meridijani, Kulturni vodič, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me, Dječiji kutak...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније