Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

26. 01. 2018. 22:10 >> 21:37

U JUTARNJEM

O žrtvama holokausta

Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta obilježava se u subotu 27. januara, (prema odluci Ujedinjenih nacija u novembru 2005), u znak sjećanja na dan kada su 1945. sovjetske jedinice oslobodile Aušvic, nacistički koncentracioni logor u II svjetskom ratu u kojem je ubijeno milion i po ljudi, među kojima najviše Jevreja. Naš gost biće potpredsjednik Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Đorđije Raičević.

U nastavku:

Obično se kaže da je zdravlje najveće bogatstvo. Ako je tako, kakav je smisao bolesti u našem životu? Naš gost na tu temu biće psihoterapeut, učitelj porodičnog rasporeda Vlado Ilić.

Šta očekuje crnogorske srednjoškolce koji će školovanje nastaviti u Velikoj Britaniji, saznaćemo od povjerenika za HMC projekte za Centralnu i Istočnu Evropu, Džona Levera i profesorice, Ane Vilford, osnivača London Bridža, organizacije posredstvom koje su mnogi naši učenici ostvarili pune stipendije za školovanje u Britaniji.

U EU kutku govorićemo o Interreg MED - Mediteranskom transnacionalnom programu i projektima koji su odobreni u okviru II poziva. Iz Ministarstva Evropskih poslova naša gošča biće, Borka Lješković.

Predstava "Gospodin Foka" u produkciji Kulturnog centra "Nikola Đurković" iz Kotora, biće izvedena u nedjelju 28. januara na Velikoj sceni KIC-a Budo Tomović u okviru treće Manifestacije kamernih dramskih ostvarenja - MAKADO. Ugostićemo rediteljku, Bojanu Jelovac i glumce, Jovana Dabovića, Ninu Ševaljević i Radenku Ševu.

Ekipa sa terena uživo izvještava sa:

- Humanitarnog bazara na kome će se prikupljati sredstva za pomoć napuštenim životinjama, u organizaciji "Prijatelja životinja Podgorica";

- Devetog izdanja sajma vjenčanja Vaša Bajka, koji u Delti organizuje Agencija Memento marketing i komunikacije;

U TV arhivu inserti iz serijala Susreti. Prvi je o Beranama, nekadašnjem Ivangradu koji je sredinom 70-tih godina prošlog vijeka uz privredni razvoj bilježio i pomake na kulturnoj sceni. Kao i danas, novac za kulturu i tada je bio problem, pa su mnogi projekti zaživjeli zahvaljujući ogromnom entuzijazmu..Tri godine kasnije, 78. snimljeni su i Susreti u Ulcinju, autora Rajka Cerovića. Uz kadrove starog Ulcinja, gradske pijace, Male plaže, to je priča o obrazovanju albanskog stanovništva na maternjem jeziku, kolskom sistemu, kulturi i tradiciji...

Emitujemo i novu reportažu putopisca Edina Krnića.

Za specijlitete u redovnoj kulinarskoj rubrici "Ukusi jutra", zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič, Dječiji kutak, Svijet u 5 minuta, Meridijani, Ukusi jutra, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније