Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Objavila: M.L.B.

05. 02. 2018. 22:05 >> 22:06
1

TEMA JUTARNJEG

Psihološka pomoć u borbi protiv karcinoma

U emisiji govorimo o psihološkoj pomoći i potrebi da bude uključena u borbu protiv malignih bolesti. Istraživanje nevladine organizacije ANIMA iz Kotora pokazalo je da to mišljenje dijeli oko 70 odsto žena u CG. Većina žena izjavila je da im je porodica glavna podrška, a da je samo tri odsto dobilo podršku od prijatelja i medicinskog osoblja. Istraživanje o potrebama pacijentkinja, ANIMA je predala ministarstvima zdravlja i rada i socijalnog staranja, Odboru za zdravstvo i Fondu za zdravstveno osiguranje.

- Javnom pozivu za finansiranje projekata zapošljavanja osoba sa invaliditetom koji je raspisao Zavod za zapošljavanje Crne Gore.U tu svrhu biće opredijeljeno 1, 5 miliona eura.Više detalja u razgovoru sa Enesom Rastoder-načelnicom Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom.

- Prestižnoj nagradi koju je nedavno osvojio Glavni grad Podgorica.Riječ je o priznanju za doprinos razvoju preduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj europi “Stvaratelji za stoljeća“, za uspostavljanje Biroa za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici.Ovu nagradu Glavni grad je osvojio u konkurenciji od 194 kandidata iz sedam zemalja, I to iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Makedonije, Njemačke i Srbije.

- U redovnoj kontakt rubrici “Pitajte advokata”govorimo o krađi identiteta. Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće advokatica Ana Stanković Mugoša.

- U Jutarnjem programu možete pogledati priče o projektu namijenjenom rizičnim grupama mladih, radu Cetinjske čitaonice koja obilježava 150 godina od osnivanja, a biće rijeci i o Interaktivnoj izložbi ”Palata žive istorije”.

Najavljujemo:

- Februarski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta.Naša gošća biće Tajana Nedić iz PR Službe našeg nacionalnog teatra.
- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Najavićemo jednu zanimljivu publikaciju,a provjerićemo i da li je voda sa izvorišta Mareza za piće i šta su preporuke gradskog preduzeća Vodovod i kanalizacije.

-Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz kulture....


Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније