Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

19. 02. 2018. 22:03 >> 22:02

U JUTARNJEM

O Sporazumu o slobodnoj trgovini CG i Turske

U emisiji govorimo o izmjenama i dopunama Sporazuma o slobodnoj trgovini između CG i Turske. Tržište poljoprivrednih proizvoda biće dodatno liberalizovano, zaključeno je tokom prve runde pregovora između dvije države. Crnogorsku delegaciju predvodio je generalni direktor Direktorata za multilateralnu i regionalnu trgovinsku saradnju i ekonomske odnose sa inostranstvom Goran Šćepanović koji će ujedno biti i gost Jutarnjeg programa.

U nastavku o:

- Zakonu o građanskom partnerstvu. Zakon će omogućiti registraciju zajednice dvije sobe koje žive zajedno, a koje su istog ili različitog pola. Za LGBT osobe, to će značiti da dobiju prava koja svi ostali ljudi imaju. U pravni okvir zakon su već uvrstile Slovenija i Hrvatska, a Crna Gora bi trebalo da bude sljedeća država koja će usvojiti zakon kojim je to pitanje regulisano.

- U redovnoj kontakt rubrici “Pitajte advokata” govorimo o Uvredi i kleveti. Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće advokatica Sandra Bulatović.

- Još jednom podvigu naših planinara. Jelena Petković iz Planinarskog kluba “Visokogorci Crne Gore” iz Podgorice, članica je ekspedicije koja je uspješno stigla na najviši vrh Afrike Kilimandžaro na 5895 metara nadmorske visine. Jelena će biti gošća Jutra.

- U Jutarnjem programu možete pogledati priče o Okruglom stolu posvećenom zdravstvenoj zaštiti dugoročno hospitalizovane djece, kampanji o Medijskoj pismenosti, osmočlanoj porodici koja se uspješno bavi stočarstvom, a biće riječi i o izložbama domaćih slikara i vajara.

Najavljujemo:

- Uslove za prijavljivanje na Javni poziv za podršku uvođenju, sertifikaciji i resertifikaciji sistema kvaliteta i bezbjednosti hrane. Poziv je prvi u nizu javnih poziva za podršku poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima, predviđenih Agrobudžetom za 2018. godinu, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena. Posjetićemo Crveni krst CG na čiju je adresu stigla pošiljka od 285 invalidskih kolica. Takođe, govorićemo o uspješnoj saradnji Muzičkog centra i Ambasade Austrije i najaviti koncert “Pozdrav iz Austrije“, a čućemo i kako teku aktivnosti Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada koja je tokom minule sedmice imala veliki broj intervencija.

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz kulture....


Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније