Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Marija Razić, TVCG

23. 02. 2018. 22:35   >>  22:33

U JUTARNJEM

Govorimo o numizmatici

U Jutarnjem programu govorimo o nauci koja se bavi sakupljanjem i proučavanjem starog i savremenog, prvenstveno kovanog novca, ali i ostalih novčanica, kao i proučavanjem ordenja i medalja - numizmatika.

Numizmatika je postala važna naučna grana koja numizmatički materijal obrađuje kao izvor za političku i ekonomsku istoriju, epigrafsku hronologiju, lingvistiku, heraldiku i istoriju umjetnosti. Najavićemo i prvi Međunarodni sajam numizmatike u Crnoj Gori.

EU kutak: Kraljevsko pozorište Zetski dom osvojilo je još jedan važan evropski fond. Ovoga puta najstariji crnogorski teatar, naredne dvije godine, biće lider novog regionalnog prekograničnog EU projekta ADNICH (Jadranska mreža umjetničkih produkcija s ciljem boljeg razvoja i zaštite nematerijalnih kulturnih dobara).Govorićemo i o predstavi “Apartman Savoja” reditelja Slobodana Milatovića. Naša gošča biće menadžerka za odnose sa javnošču Zetskog doma Jelena Marković Čađenović.

Koje uslove hrana treba da ispunjava? Koje standarde posjeduje kompanija “Franca”? Naša gošća biće direktorica prodaje Amra Štulić koja će nas upoznati i sa novim asortimanom te mesne industrije.

NOVO u Jutarnjem programu subotom, nakon Vijesti u 10h: Uživajte uz tandem koji će vas zabavljati. Kako za sebe kažu: modni autoriteti, stručnjakinje života, lajfkoučerke, humaniste i prebogatašice! Dame i gospodo, Paris i Pipa ( 2. epizoda)

Emitujemo i novu reportažu putopisca Edina Krnića.

Naša gošća biće najlješa Evropljanka - Kristina Đurković koja je tu titulu osvojila na izboru Miss Tourism World u Kuala Lumpuru u Maleziji.

Ugostićemo jednog od najuspješnijih frizera i šminkera u Crnoj Gori . Damir Tiganj je karijeru profesora maternjeg jezika, za koju se obrazovao na Filozofskom fakultetu u rodnom Nikšiću, zamijenio je karijerom u svijetu mode.

Za specijlitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć. Pripremaće zdravi doručak.

Ekipa sa terena uživo izvještava:

-Iz Rožaja, sa 25. jubilarnog festivala “Zlatna pahulja”;

-Sa sajma Vina i čokolade koji se u toku vikenda održava u Delti;

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič, Dječiji kutak, Svijet u 5 minuta, Meridijani, Ukusi jutra, priče sa portala www.rtcg.me.

 

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić

e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније