Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Marija Razić, TVCG

24. 02. 2018. 22:02   >>  22:03

U JUTARNJEM

Govorimo o vodi

U Jutarnjem programu govorićemo o vodi.

Tema Jutra: Voda. Evropska unija planira da promijeni svoje pravilnike o kvalitetu vode kako bi spriječila nove moguće opasnosti po zdravlje i ograničila plastični otpad.

Evropska komisija saopštila je da će nova pravila obavezati 28 zemalja članica EU da poboljšaju pristup pijaćoj vodi i bolje informisati građane o kvalitetu vode, bilo iz česme ili flaša. Naša gošča biće specijalistkinja higijene, dr Snežana Barjaktarović Laban.

U nastavku:

Najavljujemo premijeru dokumetarnog filma “Milo” u produkciji Al Džazire, o policajcu iz Kolašina Milu Šćekiću, čovjeku iz naroda koji napamet zna Kur’an Časni i Sveto pismo, istražuje judaizam i budizam, citira Dostojevskog, Tomasa Mana i Getea, Krležu i Andrića, analizira Njegoša, izučava, do pojedinosti, psihologiju Karla Gustava Junga, otkriva uticaj svetih knjiga na Dantea i Teslu, na evropsku kulturu, bavi se ezoterijom, metafizikom i filozofijom, govori poeziju, pomaže djeci s autizmom, zna i čini još mnogo drugoga. Povodom premijere filma u Crnogorskom narodnom pozorištu u nedjelju u 18h, naši gosti biće Milo Šćekić i autor filma Fahrudin Bečić.

Završeno je snimanje i montaža kratkometrašnog filma “Put” reditelja Senada Šahmanovića u produkciji RTCG i uskoro će imati premijeru. Šahmanović če biti gost Jutra kao i dječak glumac - Petar Vlahović.

Besplatnu školu programiranja organizuje Code Week Montenegro, u okviru evropskog projekta Nedelja programiranja. Nnamijenjena je učenicima VII, VIII i IX razreda osnovne škole.Sa detaljima će nas upoznati predavači u školi, programeri Bojan Bulatović i Andrija Vučković.

Nova generacija naših srednjoškolaca, njih 15 nastaviće školovanje u prestižnim školama u Velikoj Britaniji, posredstvom HMC Projects-a koje u našoj zemlji uspješno zastupa London Bridge. Ugostićemo stipendiste Stašu Dubak iz Podgorice, Jovana Tijanića iz Nikšića i Petra Brinića iz Tivta i njihovu mentorku Anu Vilford.

Ekipa sa terena uživo izvješatava:

-iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologuju Crne Gore , povdom najavljenog hladnog talasa koji će zahvatiti i našu zemlju;

-iz Ski centra Vučje;

-iz Nikšića - u Tehnolopisu je u toku manifestacija “Gaming daysˇ” u organizaciji E-Sports Saveza Crne Gore;

Da li prepozntljivi žuti cvijet manifestacije sa najdužom tradicijom u Crnoj Gori turistički može biti valorizovan osim kao dekorativni detalj i simbol Herceg Novog? (Priča emisie “Montenegro All in One”, nedjelja 18.10h, I program.)

U našem programu pogledajte priču o životnom putu prvog ljekara muslimana u Podgorici, dr Sadika Strinića. On je bio jedan od stipendista Kraljevine Crne Gore, koji je napustio zemlju kada i sam kralj Nikola. (Priča emisjie “Mostovi”, nedjelja 17.20h, I program)

Tivćanin Đorđe Bulajić, porijeklom izGrahova, prije pet godina odlučio je da menadžerski posao zamijeni poljoprivredom, sajmove njivom, automobile organskim povrćem. i nije se, kaže, pokajao zbog te odluke. Sada na imanju svojih predaka uzgaja raznovrsno povrće, a napravio je i etno kuću u kojoj priprema i prodaje svoje poljoprivredne proizvode, tako je povezao dvije srodne grane, poljoprivredu i turizam. (Priča emisije Agrosaznanje, nedjelja 11h, I program.)

Na jednoj od najprestižnijih modnih manifestacija u svijetu Crna Gora je prvi put imala svoju predstavnicu - kreatorku Tijanu Todorović koja je predstavila modele koji se baziraju na eksperimentisanju sa bojama i materijalima. ( priča emisije Stil , 13.30h,SAT i u utorak u 18 II programu).

Za specijalitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć. Recept nedjelje: Potaž od pečuraka.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Ukusi Jutra, Dogodilo se na današnji dan, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Meridijani, Kulturni vodič, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me, Dječiji kutak...

 

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić

e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније