Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

05. 03. 2018. 21:49 >> 21:44

U JUTARNJEM

O položaju Roma, povredama na ledu...

U Jutarnjem programu govorimo o:

- Položaju Roma u CG. Na konferenciji „Položaj mladih Roma/kinja–stanje i potrebe mladih“ ocijenjeno je da je potrebno razviti nove politike i mjere za aktivno uključivanje mladih Roma u procesima donošenja odluka i njihovog sprovođenja u cilju uvažavanja njihovih prava. Mladi Romi i Romkinje žele da se njihov glas jednako čuje kao i glas drugih mladih ljudi i smatraju da umrežavanjem mogu da se bore protiv diskriminacije i kreiraju inkluzivnije mehanizme omladinske politike.

 - U redovnoj kontakt rubrici “Pitajte advokata”govorimo o Povredama na ledu i naknadi štete.Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće advokat Zeljko Braletić.

 - Promrzlinama.Nastaju kao akutna manifestacija na dejstvo niske temperature. Favorizujući faktori su povećana vlažnost vazduha, tjelesni napor, alkoholisanost.Ponovno smrzavanje odmrznutih djelova tela može uzrokovati još veća oštećenja nego prvobitna smrzotina.Kako ih spriječiti i liječiti, pojasniće nam pedijatrica dr Edita Bašović.

 - Radu inspektora Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fotosanitarne poslove koji su sa graničnog prelaza vratili 13 tona mesa, dok su u gotovo 45.000 kilograma stočnog kukuruza i hrane za životinje nađene nedozvoljene količine aflatoksina. To je konstatovano u januarskom izvještaju o radu inspekcijskih službi.

 - Ljetnjoj skoli turskog jezika koju organizuje Institut Yunus Emre iz Podgorice, a koja se već osam godina održava u Turskoj, sa ciljem učenja turskog jezika i upoznavanja kulture te zemlje.Upis je u toku.

 - U Jutarnjem programu možete pogledati priče o Djeci i mladima sa posebnim potrebama koji su učesnici projekta "Gajimo cvijeće, budimo srećni", radu Biblioteke u Virpazaru, projektima koji se realizuju u Pljevljima i brojne druge.

Najavljujemo:

- Martovski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta.Gošća Jutra biće Tajana Nedić iz PR službe našeg nacionalnog teatra.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Najavićemo novi projekat Parking servisa Podgorica a čućemo više o igranju aktuelnih predstava sa repertoara Gradskog pozorišta..

-Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz kulture....


Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković

Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније