Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

07. 03. 2018. 21:53 >> 21:50

POVODOM NOVOG ROMANA

Nikolaidis gost Mozaika RCG

Gost sjutrašnjeg "Mozaika" Radija Crne Gore je crnogorski književnik Jovan Nikolaidis, povodom romana Naši su životi bjekstva.

"Mozaik" će biti gotov u devet sati.

Pisac je savjest društva, problem je što se ta savjest prodaje, kaže naš gost Jovan Nikolidis, knjževnik grškog porijekla, rođen 1950. godine u Crnoj Gori, na obali Jadrana..

Nikolaidis je pisac, izdavač i novinar, agilni učesnik dijaloga između pisaca Crne Gore i susjednih država Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Albanije.

Cijeli Balkan doživljava kao zonu tolerancije i mirne koegzistencije.

Osnivač je prvih novina na albanskom jeziku u Crnoj Gori – “Kronika”, dugogodišnji urednik časopisa za kulturu PLIMAplus. Osnivač ogranka Matice crnogorske u Ulcinju. Član Crnogorskog društva nezavisnih književnika (CDNK).

Objavio je 5 knjige eseja, 2 zbirke pjesama, 3 knjige priča i romane> Valdinos 33 , Dnevnik o ništavilu i Naši su životi bjekstva.

Nikolaidis kaže , "Žene su bolji dio čovječanstva. Ona je veličanstvena najdostojanstvenija vrijednost našeg društva, izvornik iz kojeg se rađaju naše najbolje osobine u Crnoj Gori".

Sa Jovanom Nikolaidisom razgovara Mirsad Rastoder

Urednica "Mozaika": Gorica Vukićević

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније