Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

16. 03. 2018. 21:52 >> 21:48

TEMA JUTRA

Da li su danas djeca prezaštićena?

Zašto djeca danas uglavnom ćute, sjede i plaše se lopte? Da li su danas djeca prezaštićena? Gost jutra biće jedan od najvećih stručnjaka za rani razvoj inteligencije kod djece dr Ranko Rajović, autor „NTC sistema učenja“, član Komiteta svjetske Mense za darovitu djecu i saradnik UNICEF-a za rano obrazovanje, inače ljekar, specijalista interne medicine, koji se niz godina bavio istraživanjima u području neurofiziologije i neuroendokrinologije. Objasniće kojim čestim greškama roditelji mogu negativno da utiču na prirodni razvoj inteligencije kod deteta.

U nastavku:

Ugostićemo i koordinatorku NTC Centra Crna Gora Marinu Jovanović i koordinatorku NTC Centra Podgorica radmilu Andrić.

Ekipe sa terena uživo izvještavaju sa područja koja su ugrožena poplavama.

Iz filmskog arhiva izdvojili smo dokumentarni zapis Lovćen filma o Skadarskom jezeru iz 1954. godine. Film “Čovjek i voda” o životu na jezeru i njegovim ćudima, snimljen je po scenariju Zdravka Velimirovića, Mila Đukanovića i Vladimira Kolara. Autentične kadrove jezera snimio je Stevo Lepetić, a reditelji su Velimirović i Đukanović.

U toku je Svjetska nedelja borbe protiv glaukoma. U pitanju je drugi najčešći uzrok sljepila. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije u svijetu od glaukoma boluje 67 miliona ljudi, od kojih je četiri i po miliona slijepo. Najčešće se javlja kod starijih od 40 godina, ali čak i kod novorođenčadi. Zabrinjava što je ta bolest u porastu. Naš gost biće oftalmolog -hirurg mr sc. dr Zoran Koturović.

U EU kutku ugostićemo predstavnike zemalja iz okruženja koji su bili u posjeti Crnoj Gori i boravili u našim institucijama u okviru Šeme mobilnosti. Naši gosti dolaze iz Ministarstva javne uprave Srbije - Sofija Milenković i iz Kancelarije za evropske poslove Bosne i Hercegovine -Adnan Tatar.

Crnogorski profesionalni bokser, Nikšićanin Ratko Drašković osvojio je titulu profesionalnog prvaka svijeta u superteškoj kategoriji, u verziji WBU. Tim povodom biće gost Jutra.

Nakon Vijesti u 10h, tandem koji će vas zabavljati! Modni autoriteti, stručnjakinje života, lajfkoučerke, humaniste i prebogatašice! Paris i Pipa! ( 5. epizoda; sve emisije iz serijala možete pogledati na našem portalu www.rtcg.me)

Emitujemo i novu reportažu putopisca Edina Krnića.

Promovišemo hitove “Zlatne pahulje”. Ugostićemo djevojčicu Anđelu Jovović, koja je sa pjesmom “Sreća” osvojila treću nagradu za interpretaciju.

Pjevač Nezir Nezo Haverić promovisaće “Pjesmu o Hamdiji Šahinpašiću”.

Pogledajte i priču o Vukomanu Popoviću koji sam živi u udaljenom selu Brajkovača u Opštini Žabljak, do kojeg je zbog konfiguracije terena, tokom zime, veoma teško doći.

Za specijlitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć. Pripramaće krem čorbu od bundeve.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič, Dječiji kutak, Meridijani, Ukusi jutra, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније