Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

18. 03. 2018. 22:00 >> 21:57

U JUTARNJEM

O incidentu u budvanskoj školi

U Jutarnjem će biti riječi o nemiloj situaciji koja se dogodila u budvanskoj OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša".

Zbog navodne sumnje da je upala u razred kojem ne predaje i prijetila učenicama koje su je ogovarale, učiteljici Svetlani Popović je 8. marta ove godine uručen otkaz, nakon 33 godine radnog staža.

Uprava škole svoju odluku pravda povredom radne obaveze, dok prosvjetna radnica tvrdi da njeno ime i profesionalni ugled pokušavaju urušiti pojedine kolege potpomognute, možda i instruisane, od strane uprave škole.

Saopštenjem su se oglasili i Sindikat prosvjete i Prosvjetna zajednica. Poručuju da slučaj treba vratiti u okrilje institucije škole, te da Sindikat principijelno stoji uz koleginicu.

U nastavku o:

- Projektu "Hiljadu plus". Ovog mjeseca biće raspisan Javni poziv za građane koji žele da kupe stan Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma poručuju da cijena kvadratnog metra neće biti viša od 1.100 eura, te da će kamatna stopa za kreditiranje budućih vlasnika ovih stambenih jedinica biti niža od 3,99 odsto, koliko je iznosila tokom drugog poziva, 2016. godine.

- Postupanju Centra za socijalni rad u slucaju razvoda braka. Činjenice koje su značajne za presudu sud dobija saslušanjem stranaka odnosno roditelja. Ipak, sud ne može samo na osnovu toga donijeti presudu i zato je značajna uloga tima iz Centra za socijalni rad, koji obavlja razgovore sa članovima porodice o tome kome bi trebalo povjeriti vršenje roditeljskog prava, kao i na koji način je najbolje da se održavaju dalji kontakti drugog roditelja sa djecom.O temi razgovaramo sa Maricom Stijepović-supervizorkom u Službi za djecu i mlade.

- U redovnoj kontakt rubrici “Plodovi jutra“ govorimo o Javnom pozivu za dodjelu podrške investicijama u izgradnju bunara i bistijerni. Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće Zoran Irić iz Ministarstva poljoprivrede i rurualnog razvoja.

- Uspjehu Osnovne škole “Maršal Tito”. Ulcinjska škola je osvojila prvo mjesto na 13. Međunarodnom sajmu obrazovanja “Putokazi” u Novom Sadu. Tim povodom, gost Jutra biće direktor škole, Arben Lunjić.

- U Jutarnjem gledajte i priče o Projektu Dnevnog centra za boravak djece sa smetnjama u razvoju, Nevladinoj organizaciji Fenix, Probijanju tunela od Kolašina prema Beranama i mnoge druge.

Najavljujemo:

- Aktivnosti u vidu kreativnih radionica koje naredne sedmice realizuje Udruženje “Roditelji“.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena. Biće riječi o uređenju biciklističkih staza na području Glavnog grada, a govorićemo i o ekološkoj predstavi "Ne prljaj" koju organizuje vrtić "Djina Vrbica"“.

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz kulture, Meridijane...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније