Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

19. 03. 2018. 22:30 >> 22:29

U JUTARNEM

O Svjetskom danu oralnog zdravlja

U Jutarnjem govorimo o Svjetskom danu oralnog zdravlja. 20. marta svake godine promoviše se poboljšanje oralnog zdravlja širom svijeta. Obilježavanjem tog datuma struka pokušava, prema svojim mogućnostima, apelovati na stanovništvo da više vodi računa o oralnoj higijeni.

U nastavku o:

- Drugim važnim danima u godini. 20. marta obilježavaju se Dan pozorišta za djecu i Dan lutkarstva. O njima ćemo takođe govoriti u našem Jutarnjem programu.

- Svjetskom danu Frankfonije. Program frankofonih susreta je mješavina zadovoljstva, takmičarskog duha i emocija, kako za učesnike, tako i za publiku, između ostalog i sa privlačnim nagradama, kao što su putovanja u Francusku. Zabilježite već sada ove dane u svojim agendama, kako ne biste ništa propustili u sezoni Frankofonije 2018. u Crnoj Gori!

- U redovnoj kontakt rubrici “Pitajte advokata” govorimo o Pedofiliji. Sudska statistika pokazuje da je u posljednjih pet godina zbog krivičnih djela nedozvoljene polne radnje, vanbračna zajednica sa maloljetnikom, obljuba sa djetetom, dječja pornografija i obljuba maloljetnika zloupotrebom položaja donijelo 36 presuda, a kazne su uglavnom bile godinu zatvora. Sudovi često izriču kazne ispod zakonskog minimuma, što izaziva ogorčenje javnosti. Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće advokat Antonio Brajović.

- Danima Kineske medicine. Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore u saradnji sa Kina Medikom u Podgorici obilježiće Dane kineske medicine sa predavanjima o ovom drevnom načinu liječenja.

- Kampanji "Birajmo šta gledamo". Kampanju je pokrenula Agencija za elektronske medije u saradnji sa UNICEF-om, a sve u cilju podizanja nivoa svijesti o važnosti medijskog opismenjavanja roditelja, kao i unapređenju kvaliteta izvještavanja medija o pitanjima koja se tiču prava djeteta.

- U Jutarnjem programu možete pogledati priče o promociji knjige novinara i publiciste Ruždije Adžovića, školi u Tološima, Danu voda i brojne druge.

Najavljujemo:

- Koncert “Duo Classico” u Podgorici na kojem će se predstaviti mr Dina Desančić- profesorica violine i Safet Drljan –profesor harmonike. Koncert organzuje Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore. Umjetnici će biti naši gosti.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena. Najavićemo konferenciju Mreže zlatnih savjetnika Ombudsmana "Za snažniji glas djeteta u društvu", a čućemo više i o pripremama za Koncert muzike i narodnih igara turkijskih zemalja koji je planiran u KIC-u "Budo Tomović".

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz kulture....


Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније