Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

23. 03. 2018. 08:50 >> 08:48

ROŽAJE I ŽABLJAK

Snijeg donio samo manje probleme

Sniježno nevrijeme koje je zahvatilo sjever zemlje, stvorilo je manje, uglavnom saobraćajne teškoće u rožajskoj opštini. Martovski snijeg, koji je došao nakon perioda lijepog vremena, zabrinuo je tamošnje stočare naročito one kojima su zalihe stočne hrane pri kraju. Na Durmitoru proljećni snijeg i mećava zavijali su lokalne puteve. Prilazni putevi Žabljaku su prohodni a snabdijevanje strujom redovno.

Sniježno nevrijeme koje je zahvatilo sjever zemlje u rožajskoj opštini nije stvorilo ozbijnije teškoće. Prema selima se od juče otežano saobraća jer nadležne službe nijesu počele čišćenje lokalnih puteva uz obrazloženje da snijeg još uvijek pada te da bi to bio uzaludan posao.

Ipak iz lokalne uprave je rečeno da prate stanje na terenu i da su spremni da intervenišu na poziv mještana bilo kog sela ako dođe do prekida saobraćaja.

Prema informacijam iz Odjeljenja bezbjednosti, magistralni i regionalni putevi na tom području se redovno čiste i za sada se saobraća bez ozbiljnijih teškoća uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

Iz Elektrodistribije ističu da nevrijeme nije prouzrokovalo kvarove na mreži tako da je snabdijevanje strujom u opštini uredno.

Martovski snijeg koji je došao nakon perioda lijepog vremena zabrinuo je domaćine u tom kraju kojima su zalihe drva za ogrijev pri kraju, ali i stočare, naročito one kojima su na izmaku zalihe stočne hrane.

Nadaju se međutim da će nevrijeme biti kratkoga daha i da će proljeće uskoro donijeti ljepše vrijeme.

Uprkos kalendarskom dolasku proljeća zimi pod Durmitorom se još ne nazire kraj. Visina snijega koji treći dan neprekidno pada kreće se od 70 centiometara u gradu pa do jednog metra u visočijim planinskim selima.

Snijeg i jaka mećava po pravilu najviše problema donijeli su saobraćaju. Nakon jučerašnjeg prekida saobraćaja put Žabljak - Nikšić je prohodan uz stalno dežurstvo ekipa Crnagoraputa. Redovno se održavaju i saobraćajnice prema Pljevljima i Mojkovcu.

Novi snijeg vratio je komunalno preduzeće koje je upravo završilo akciju otvaranja puteva do Durmitorskih sela, na početak zime.
Do smirivanja nevremena komunalna služba čisti grad i prigradska naselja dok je većina durmitorskih sela ponovo u sniježnoj blokadi koja za pojedina kao što je Mala Crna Gora na Durmitoru i Okruglica na Sinjajevini traje peti mjesec.

Nevrijeme nije izazvalo prekide u snabdijevanju elektičnom energijom tako da svi potrošači imaju uredno snabdijevanje strujom kazali su iz Elektrodistribucije na Žabljaku.

Faruk Kalić, Senka Popović, Radio Crne Gore

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније