Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila: J.B.Č. ]

02. 04. 2018. 08:25 >> 08:19

NAKON 5 MJESECI

Prohodno do Male Crne Gore

Nakon 5 mjeseci sniježne blokade, 14 stanovnika Male Crne Gore na Durmitoru dobili su vezu sa svijetom. Radnici Komunalnog preduzeća u Žabljaku više od 10 dana probijali su smetove i do 9 metara visine na putu dugom tridesetak kilometara.

Nakon skoro 5 mjeseci sniježne blokade, radnici Komunalnog preduzeća sa Žabljaka, kasno sinoć probili su posljednje sniježne smetove prema Maloj Crnoj Gori, najudaljenijem i najnepristupačnijem selu u opštini. Radnike koji su probijali smetove na prevoju Štuoc, najvisočijem prevoju na Balkanu sa 2050 metara nadmorske visine, juče je obišao i predsjednik Opštine Veselin Vukićević.

"Selo mala Crna Gora je u blokadi od novembra prošle godine i evo zadnjih nekoliko dana mašine našeg Komunalnog preduzeća uz pomoć jednog privatnog preduzeća proteklih nekoliko dana rade na deblokadi puta ka tom selu. Svjedoci ste o kako teškom i rizičnom poslu se radi i terenu koji je više nego zahtjevan. 1. je april a vidite kakva je mećava. Jak snijeg i dalje pada što dodatno otežava rad ekipa", kazao je Vukićević.

Akcija je trajala više od 10 dana, izdaci za komunalno preduzeće su veliki, ali se moralo izaći u susret mještanima, kazao je direktor komunalnog preduzeća, Radovan Bošković.

"Veliki se napor ulaže da bi se uklonili ovoliki nameti snijega koji dostižu vision od 6 do 7 metara. U tom poslu smo morali angažovati i bager "Zeković Company", kako bi uspješno završili probijanje puta", naveo je Bošković.

Malu Crnu Goru od Žabljaka odvaja većim dijelom godine zavijani Štuoc, jedan od najvećih vrhova Durmitora, a od Plužina nepristupačni kanjon Sušice. Tokom ove zime u tom selu je u sniježnoj blokadi bilo 14 stanovnika.


Senka Popović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније