Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

09. 04. 2018. 22:30 >> 22:24

U JUTARNJEM

Govorimo o kriminalu u CG

U emisiji govorimo o:

- Sve čescim kriminalnim obračunima koji su uznemirili domaću javnost.Nedavno je tim povodom odrzana Sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost na kojoj je konstatovano pogoršanje bezbjednosne situacije u državi, zbog čega je direktor Uprave policije Slavko Stojanović podnio ostavku, kao i načelnik Centra bezbednosti Podgorica Jovica Rečević, a bilo je smjena i u ANB-u.Da li su crnogorski kriminalci korak ispred bezbjednosnih službi i na koji će se način država postaviti prema tom problemu, otkriva nam kriminolog Velimir Rakocević.

- U redovnoj kontakt rubrici “Pitajte advokata” govorimo o Utvrdjivanju očinstva.Svaka peta DNK analiza u Crnoj Gori negira očinstvo, odnosno dokazuje da pretpostavljena osoba nije otac djeteta.Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće advokatica Rajka Nikčević Gazivoda.

- Sporazumu o saradnji između Saveza slijepih CG i Unije poslodavaca, kao jednim od prvih prijatelja portala „zaposliosi.me“.Portal se bavi povezivanjem poslodavaca i nezaposlenih lica sa invaliditetom, u cilju dostizanja što većeg broja zaposlenih OSI.Ima za cilj da ublaži predrasude društva o “OSI”, istakne njihove stručne kvalifikacije, mogućnosti i potencijale,pomogne zapošljavanje i poveže ih sa poslodavcima i raspoloživim radnim mjestima

- Projektu NVO Juventas “Bajke su za svakoga”. Deset tradicionalnih narodnih bajki dobija alternativne forme i u njima su učitani novi kodovi, promijenjene tradicionalne uloge, a sve sa ciljem da, kroz bajke, djecu, a i starije učimo nekim lijepim vrijednostima, koje upravo bajke propagiraju. To su ljubav, poštovanje i razumijevanje drugog i drugačijeg.

- Pilot testiranjima koje sprovodi Ispitni centar Crne Gore.Devetogodišnjaci će ove godine prvi put biti testirani iz matematike i prirodnih nauka u okviru u Međunarodnog istraživanja trendova u znanju iz tih predmeta TIMSS.Više u razgovoru sa direktoricom Ispitnog centra-Draganom Dmitrović.

- U Jutarnjem programu možete pogledati priče o Gradskim vratima Kotora, mini ZOO vrtu u Podgorici, stonoteniseru iz Bijelog Polja, agro mjerama za poljoprivrednike iz Bara i brojne druge.

Najavljujemo:

- Dan Centralne banke Crne Gore koji se obilježava 11.aprila.Gošća u emisiji biće Bojana Supeljak-direktorica Muzeja novca sa Cetinja.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Najavićemo Humanitarnu akciju za djecu iz Bijele, a potom ce se naši reporteri uputiti prema Kolašinu.Posjetićemo lokalnu TO, a čućemo i ima li posjetilaca na skijalištu.

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz kulture, Meridijani...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније