Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

10. 04. 2018. 22:27 >> 22:23

TEMA JUTARNJEG

Kako se boriti protiv gojaznosti kod djece?

Sjutra u Jutarnjem programu:

Najnoviji podaci Instituta za javno zdravlje - dječija gojaznost:

Borba sa gojaznošću traži ogromno strpljenje i upornost. Nema brzog rješenja problema, veoma je teško promijeniti loše navike u ishrani i natjerati dijete da se fizički aktivira. Apetit je nagon za održanjem života i nista manje nije teško izboriti se sa ljubavlju prema slatkišima, ukusnim "teškim" jelima i koncentrovanom šećeru u neodoljivim napicima. Institut za javno zdravlje sjutra će objaviti podatke vezano za gojaznost djece od sedam godina. Doktorka Enisa Kujundžić ekskluzivno će nam saopštiti posljednje istraživanje Instituta.

Počele pripreme za drugi “Porodica Fest”

Prvi “Festival roditeljstva” mnogi komentarišu kao jedan od najljepših događaja kojem su ikada prisustvovali u Podgorici. Veliki broj porodica odazvao se pozivu organizatora da provedu dan u prirodi i uživaju u kvalitetnom i vrlo sadržajnom programu. Dok su se djeca igrala, roditelji su tokom dana imali priliku da isprate, ali i aktivno učestvuju u 11 stručnih predavanja, panel diskusija i prezentacija u kojima su gosti udruženja bili stručnjaci iz različitih oblasti. Razvoj i vaspitanjedjece, alergije, razvojni problemi, ali i vršnjačko nasilje i bezbjednost djece na internet, samo su neke od tema u kojima smo uzivali. Udruženje “Creativa Lab” je ovaj festival organizovalo u susret Međunarodnom danu porodice koji se širom svijeta obilježava 15. maja, a uz podršku Glavnog grada koji je prepoznao značaj ovog projekta i obezbijedio prostor i logističku podršku komunalnih službi. Lepa Žunjić govori o ovogodišnjoj organizaciji.

Sindikat poljoprivrede o akciji Vlade “Kupujmo domaće”:

I pored toga što su prava radnika zaštićena zakonom, u praksi se ta prava ne poštuju uvijek. Kao pojedinac, ne možete mnogo uticati na svog poslodavca, ali radnici zajedno, organizovani u sindikat imaju neophodnu snagu. Sindikat vam omogućava da se informišete o svojim pravima, daje vam besplatnu stručnu i pravnu pomoć kako bi se ta prava u praksi ostvarila i dodatno unaprijedila. Nakon ministarke ekonomije Dragice Sekulić koja je prošle srijede govorila o akciji “Kupujmo domaće”, odlučili smo da ugostimo predstavnike Sindikata poljoprivrede, prehrambene i duvanske industrije Crne Gore, i pitamo ih šta za njih predstavlja najnovija akcija unprjeđenja uslova za rad domaćih proizvođača.

Julija Hulsman gošća jutarnjeg programa:

U okviru manifestacije “Mjesec poštovanja džeza” u Crnoj Gori ugledna njemačka pijanistkinja i kompozitorka Julija Hulsman predstaviće se premijerno podgoričkoj publici u velikoj sali Kic-a “Budo Tomović” u 20 sati. Ulaz je slobodan. Ovo su najbitnije informacije za one koji imaju namjeru da ovu noć oboje džezom, a dama koja već 15 godina mijenja izgled savremene njemačke džez scene i kreira svoj specifični zvuk, gošća je jutarnjeg programa.

Medresa "Mehmed Fatih": Proslava uspješne godine

Sedma generacija maturanata i treća generacija maturantica Medrese "Mehmed Fatih" proslavljaju uspješan završetak školovanja. Fuad Čekić - direktor Medrese i Amer Drešević - najbolji učenik gosti su Jutarnjeg programa.

Urednica i voditeljka: Dajana Golubović Pejović

Urednica redakcije: Ljiljana Savić

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније