Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Objavila: M.L.B.

11. 04. 2018. 22:23   >>  22:18

U JUTRANJEM

O proljećnjoj ishrani, parku "Piva"

Prelaz iz zime u proljeće zna da ostavi brojne posljedice na organizam, i znaju da budu se negativno odraze i na duh i na tijelo. Stručnjaci kažu da je većina ljudi sklona da svoju pospanost , razdražljivost , neraspoloženje, gojaznost vezuje za vremenske prilike, ili godišnja doba,pa se jesen i zima obično vezuju za “loša” stanja, dok su proljeće i ljeto okidači za brojne promjene, ali i bolje raspoloženje. Proljeće većinu inspiriše za poseban režim ishrane, kako bi bili spremni za ljetnje mjesece. Ishrana je važna za cjelokupno zdravlje, a kakva treba da bude proljećna ishrana govorićemo u emisiji.

-Park prirode “Piva” zvanično je proglašen i uspostavljen 22. aprila 2015.godine. Od tada su preduzete brojne aktivnosti koje se tiču promocije parka ali i zaštite prirode.Zauzima površinu od skoro 32,5 hiljada hektara, što čini 38 odsto terijtorije opštine Plužine.Formiranjem parka, Crna Gora je povećala površinu područja sa određenim stepenom zaštite na 13 odsto tertorije čime su ispunjeni procentualni zahtjevi Evropske Unije o zaštićenim područjim. U Jutarnjem programu govorićemo o planovima za predstojeću sezonu u Regionalnom parku “Piva” i o tome koliko je turista do sada uživalo u njegovim ljepotama.

-Evropska godina kulturne baštine, koja se širom Evrope obilježava u 2018. godini, obuhvata događaje organizovane na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou, a sa ciljem promocije zajedničke evropske prošlosti i vrijednosti. Ministarstvo kulture se, u saradnji sa drugim državama Evrope, ali i nacionalnim i lokalnim institucijama iz oblasti kulture, uključuje u obilježavanje ovog jubileja, sa ciljem približavanja kulturne baštine široj javnosti, podsticanja međukulturalnog dijaloga, promocije lokalnih vještina i tradicije, te isticanja dobrih praksi u oblasti zaštite i očuvanja kulturnih dobara.

- Opština Nikšić je najbogatija opština vodom u Crnoj Gori. Akumulacije Slano, Krupačko, Bilećko, Liverovičko, Grahovsko jezero, Rijeke: Zeta, Gračanica, Bistrica, Perućica i Rastovac predstavljaju ribolovne vode opštine Nikšić kojima gazduje sportsko-ribolovni klub SRK Nikšić. U jutrarnjem gostovanju predstavnika kluba,saznaćemo više o aktivnostima kluba, njihovim nadležnostima, krivolovu i trenutnoj situaciji na području nikšićke opštine.

-Klinički centar Crne Gore trebalo bi da bude proširen za dva nova objekta odnosno za tri klinike i to za infektivne bolesti, dermatovenerologiju i psihijatriju. Vrijednost projekta je 7, 4 miliona eura. Klinički centar, uz saglasnost Ministarstva zdravlja, uradio je idejno rješenje projekata za sve tri klinike, a u toku je izrada glavnih projekata.

-U toku je kampanja “Pruži ruku za život, daruj krv” koju naša kuća organizuje u saradnji sa Zavodom za transfuziju i Crvenim krstom Crne Gore. Naša ekipa sa terena će nas informisati o dosadašnjim akcijama dobrovoljnog davanja krvi, ali i o aktuelnoj akciji.

Urednica i voditeljka Ana Joksimović

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније