Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

20. 04. 2018. 22:47 >> 22:43
2

U JUTARNJEM

Gost Džon Edvard Hase

Gost Jutra biće ugledni američki džez autor, džez pijanista i muzikolog, ekspert za američku muziku Džon Edvard Hase (John Edward Hasse). Dugo se bavio razvojem džeza u Nju Orleansu i američkom narodnom muzikom. Preko 30 godina radio je kao kustos američke muzike u Nacionalnom muzeju Smitson (Smithsonian), koji je najveći, edukativni i istraživački kompleks na svijetu. Kao kustos u Smitsonu pomogao je u izgradnji najveće muzejske kolekcije istorije džeza na svijetu.

U nastavku:

Tema Jutra: Bezbjednost u saobraćaju i bezbjedna vožnja. Moto klub “Bezbjednost” organizuje treninge bezbjedne vožnje za građanstvo sa licenciranim instruktorima iz Slovenije i Srbije. Organizovana je i obuka za policijske službenike u Policijskoj akademiji u Danilovgradu. Naši gosti biće licencirani instruktor bezbjedne voznje iz Srbije i predsjednik Moto Kluba Bezbednost iz Beograda Vitomir Golušin, licencirani instruktor bezbjedne vožnje iz Slovenije Samo Rep, predsjednik Moto kluba Bezbjednost iz Herceg-Novog Dejan Šofranac, potpredsjednica kluba Snežana Zekić i počasni član kluba, rukovodilac Odsjeka za bezbjednost drumaskog saobraćaja Uprave policije MUP-a CG Dragan Klikovac.

Govorimo o bespovratnim finansijskim sredstvima koja Kancelarija Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u saradnji sa Privrednom komorom CG dodjeljuje održivim turističkim projektima. Naši gosti - menadžerka programa u UNDP-u, Aleksandra Kiković i generalni sekretar Privredne komore CG Pavle Radovanović.

U EU kutku govorimo o mogućnostima koje nudi Jadransko-jonski transnacionalni program (ADRION). Crnogorske institucije i organizacije su za projekte u okviru ADRION-a o sada iskoristile 1,8 miliona eura. Nedavno je upućen Drugi poziv za dostavljanje predloga projekata ADRION-a, jednog od devet programa evropske teritorijalne saradnje u kojima Crna Gora učestvuje u finansijskoj perspektivi 2014-2020. Dio Drugog poziva za prioritetnu oblast Održivi region, biće otvoren do 26. juna 2018, za koji je opredijeljeno 34 miliona eura doprinosa EU, od čega 5 miliona eura za zemlje korisnice Ipe. Drugi dio poziva, za prioritetne oblasti Inovativni region i Povezani region, planira se u maju ili junu 2018“. Iz Ministarstva evropskih poslova naš gost biće Miloš Marković.

Hipnoza u sportu je uveliko poznata i priznata u svijetu. Golferi, teniseri, fudbaleri, košarkaši, atletičari i mnogi drugi sportisti godinama koriste hipnozu da bi maksimalno poboljšali svoje sportske rezultate, među njima Tajger Vuds, Andre Agasi... Koliko se primjenjuje kod nas i kakve rezultate daje saznaćemo od sertifikovane hipnoterapeutkinje Dijane Simić.

Najavljujemo humanitarnu rekreativnu trku pod nazivom. "Run for Fun", koja će biti posebna po tome jer će to biti Trka u boji (Color Run). Održava se u nedjelju 22. Aprila na brdu Gorica, u organizaciji Američkog savjeta za internacionalno obrazovanje i FLEX alumni zajednice. Iz organizacionog tima ugostićemo Nedu Bulatović.

Ekipa sa terena uživo sa Dječijeg proljećnog vikenda koje se održava u Delti, sa inženjerskog takmičenja EBEC, ali i sa takmičenja Vojnih veterana CG.

TV arhiv: Nakon zemljotresa 79. uslijedila je višegodišnja obnova primorskih gradova. Rekonstrukciju kulturno- istorijskog blaga, posebno starih gradova, pratila su i arheološka istraživanja kao što je to bio slučaj u Ulcinju. Emisija NEIMARI ULCINJA, koju možete pogledati u TV ARHIVU (subota, 12.05h, I program), upravo govori o rekonstrukciji i arheološkom lokalitetu na području Starog grada 1986.godine. O tragovima brojnih civilizacija na tom prostoru svjedoči arheolog Ilija Pušić.

Nakon Vijesti u 10h, tandem koji će vas zabavljati! Modni autoriteti, stručnjakinje života, lajfkoučerke, humaniste i prebogatašice! Paris i Pipa! ( 10. epizoda; sve emisije iz serijala možete pogledati na našem portalu www.rtcg.me)

Emitujemo i novu reportažu putopisca Edina Krnića sa Madagaskara.

Za specijlitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič, Dječiji kutak, Meridijani, Ukusi jutra, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније